2004. december 27. hétfő

Uramnak, az ÚRnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. Hirdetem az ÚR kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállása napját, vigasztalok minden gyászolót. Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik.

Ézs 61,1-3.

EGYEDÜL ÉS ÜRESEN

Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és ránk bízta a békéltetés igéjét. (2Kor 5,19)

Főiskolás koromban elmentem egy kétnapos sítúrára az iskolai sportkörrel. A lejtőkön töltött csodálatos nap után visszatértünk a szállásunkra. Nemsokára harsogott a zene, folyt az ital, és emelkedett hangulat kerekedett. Ebben az időben még nem voltam Jézus követője, de nagyon fárasztott társaim kicsapongása. Visszavonultam a szobánkba, melyet néhány lánnyal közösen osztottunk meg. Az egyik lány már ott ült az ágyán, és a Bibliáját olvasta. A szívem fájt, és szívesen beszélgettem volna vele Istenről, mert nagy ürességet éreztem az életemben. Túl gyáva voltam azonban a beszélgetés kezdeményezéséhez, ő pedig nem szólt semmit.
Hónapok múltán kétségbeesetten kiáltottam Istenhez imádságban, és elkezdtem járni a gyülekezetbe. Azóta egyre közelebb kerültem Jézushoz, és néhány embernek már bizonyságot is tettem hitemről. Imádkozok azért, hogy együttérző és bátor legyek. Szeretném megszólítani azokat, akik ugyanúgy keresnek, mint én ott, azon a téli estén évekkel ezelőtt.

Imádság: : Ó, Istenünk, nyisd meg szívünket, hogy ráérezhessünk a kiüresedett emberek vágyakozására. Ámen.

Isten küldöttei vagyunk az üres és magányos emberek számára.
Gwen Waller, (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT A BIZONYSÁGTÉTELRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek