2004. december 30. csütörtök

De nem igaz az, hogy amilyen a vétek, olyan a kegyelmi ajándék is. Mert ha annak az egynek a vétke miatt sokan haltak meg, az Isten kegyelme és ajándéka még bőségesebben kiáradt az egy ember, a Jézus Krisztus kegyelme által sokakra. És az sem igaz, hogy a kegyelmi ajándék ugyanolyan, mint az első ember bűnbeesése. Az ítélet ugyan egyetlen eset folytán vitt a kárhozatba, a kegyelmi ajándék viszont sokak elbukásából vitt megigazulásra. Ha pedig az egynek elbukása miatt lett úrrá a halál egyetlen ember által, akkor azok, akik bőségesen kapják a kegyelem és az igazság ajándékát, még inkább uralkodni fognak az életben az egy Jézus Krisztus által.

Róm 5,15-17.

BOCSÁSS MEG!

Mert te jó vagy Uram, és megbocsátasz, nagyon szereted mindazokat, akik hozzád kiáltanak. (Zsolt 86,5)

Miután édesanyám rákban meghalt, édesapám egy éven belül újra megnősült. Néhány száz kilométerrel messzebb költözött, és ezzel a fizikai távolság mellett bennem az érzelmi eltávolodás is kialakult. Apa úgy döntött, hogy elhagyja családját, és új életet kezd másvalakivel. Úgy éreztem, mintha eldobott volna magától. Felhívott telefonon, és kérte, hogy látogassam meg őket családommal. Én udvariasan elfoglaltságunkra hivatkoztam.
Imádságomban Isten megmutatta, hogy a keserűség gyökeret vert szívemben, és elvette az örömömet. Sírva fakadtam, amikor beláttam, hogy sértődöttségem miatt a másik szülőmet is elveszíthetem.
Nem tudtam, hogyan lássak neki az apámmal való kapcsolat újjáépítésének, de Isten, aki rámutatott hibámra, meg is vígasztalt. Kézen fogott, és gyengéden vezetett. Felhívtam apámat, és bocsánatot kértem. A hangjából áradó szeretet átölelt, a gyógyulás elkezdődött. Apámhoz hasonlóan Isten sem vonja meg szeretetét, amikor távol kerülünk tőle. Krisztus, a feltámadott Megváltó megbocsátja vétkeinket, miközben minket is megbocsátásra szólít fel. Ez a szeretete mindig jelen van bennünk.

Imádság: : Ó, Istenünk, segíts úgy megbocsátanunk másoknak, ahogy te megbocsátasz nekünk. Ámen.

A megbocsátás által Isten kegyelme gyógyítja lelkünket.
Sue L. McGukin (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÁNTÓDÁS MIATT SZÉTESETT CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek