2004. február 2. hétfő

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. Viszont mondhatja valaki azt is: Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet.

Jak. 2,14-18.

SZERETET ÉS HÓLAPÁTOLÁS

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? (Jak 2,14)

Ahogy egy hideg februári reggelen felkeltem a jó meleg ágyból, az ablakon kinézve láttam, hogy körülbelül húsz centi friss hó esett az éjjel. Azon tanakodtam, hogy biztos el kell a havat hánynunk, hogy el tudjunk indulni a munkába.
Úgy döntöttem, hogy pár percet bibliaolvasással és imádsággal töltök, mielőtt a férjemmel nekilátunk a hólapátolásnak. A Csendes Percek aznapi áhítata Isten és felebarátaink szeretetéről szólt. Ahogy azon tűnődtem, mit is jelent ez az én életemben, zajt hallottam az udvarról. A szomszédom havat lapátolt, bizonyára korán kelt, hogy megtisztítsa az udvarukat és a miénket is. Milyen nagyszerű példa volt ez számomra! Arra figyelmeztetett, mennyire fontos, hogy Isten szavát átültessük a gyakorlatba.
Nagyszerű dolog olvasni és tanulmányozni Isten igéjét, de ugyanolyan fontos, hogy meg is tegyük, amit kér tőlünk. A szomszédom aznap megmutatta számomra, hogy a másokról való gondoskodás olykor a hólapátolást is jelentheti.

Imádság: : Mennyei Atyánk, köszönjük igédet és azokat az ismerőseinket, akik példát adnak szavad gyakorlati megvalósításából. Segíts, hogy minden nap meg tudjuk tenni, amit kérsz tőlünk. Ámen.

Olvasd az igét és ragadj lapátot!
Janice M. Leighton (Maine, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOMSZÉDAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek