2004. január 1. csütörtök
1Pt 2,21-25.

Hiszen erre hívattatok el, mivel Krisztus is szenvedett értetek, és példát hagyott rátok, hogy az ő nyomdokait kövessétek: ő nem tett bűnt, álnokság sem hagyta el a száját, mikor gyalázták, nem viszonozta a gyalázást; amikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta ezt arra, aki igazságosan ítél. Bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az ő sebei által gyógyultatok meg. Mert olyanok voltatok, mint a tévelygő juhok, de most megtértetek lelketek pásztorához és gondviselőjéhez. Az ő nyomdokait kövessétek... (1Pt 2,21)

Az egyik zord téli reggelen sűrű hóesés közben mentem az iskolába. El sem tudom mondani, hogy mennyire fáztam! A szemembe fújt a hó, alig láttam valamit. Lehajtottam a fejem, hogy ne essen a szemembe. Ekkor már csak magam elé néztem. A hóban rengeteg nyomot pillantottam meg, mindegyik másfelé tartott. Egy azonban pont az úti célom felé haladt. Ezt követve jutottam el az iskolához úgy, hogy semmi mást nem néztem, csak ezt a nyomot. Így nem kellett vigyáznom, hogy megmaradok-e a járdán, elkerülöm-e a bukkanókat, beleütközöm-e az egyik építkezés hóval lepett anyagaiba...
Az jutott eszembe, hogy Isten pontosan így terel minket a helyes úton. Bár mi nem látjuk, hogy mi lesz ebből, miként vezet tovább és tovább. De elég, ha rábízzuk magunkat Isten szavára, a Bibliára. Ez vezet minket a mennyországig, feltéve, ha nem választunk közben más utat, más nyomot, ami rossz irányba vinne.

Imádság: : Köszönjük, Urunk, hogy rád bízhatjuk magunkat, s nem tévedünk el a világ labirintusában. Ámen.

Ha Isten vezetésére bízzuk lépteinket, sikeresen célba jutunk.
Kurdi Barnabás (12 éves, Kaposvár, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM MERIK JÉZUST KÖVETNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek