2004. január 2. péntek
Zak 10,4-7.

Közülük való a sarokkő, közülük a sátorcövek, közülük való a harci íj, közülük kerül ki minden elöljáró is. Olyanok lesznek, mint a hősök, az utca sarába tapossák az ellenséget a harcban. Harcolnak, mert velük van az ÚR, még a lovasokat is megszégyenítik. Hatalmassá teszem Júda házát, és József házát megsegítem. Hazahozom őket, irgalmas leszek hozzájuk, és olyanok lesznek, mintha nem is vetettem volna el őket. Mert én, az ÚR vagyok az Istenük, és meghallgatom őket. Olyan lesz Efraim, mint a hős, szíve vidám lesz, mint aki bort ivott. Látják ezt fiai, és örülnek, vigad szívük az ÚRban. Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban. (1Tim 4,12)

Isten csodáit sokszor felfedezzük olyanokban, akik a reménységet sugározzák közöttünk. Ilyen valaki az unokahúgom, a nyolcéves McKagan, aki nyitott hátgerinccel született. Senki nem várta, hogy túléli a csecsemőkort, de ő minden várakozást megcáfolt, és lelkesítő jelenlétével az amerikai indián közösség áldásává lett.
Mindenkit ámulatba ejt energiájával, ahogy határtalan lelkesedéssel fut, ugrik, játszik. Ragyog az arca, ha megöleli, megpuszilja az érkezőket. Szarvasbőr ruhájában, vékony kis lábán pörögve bátran beáll a táncolók közé, elfeledkezik a kapcsokról, melyek törékeny alakját tartják.
Sok imádság hangzott el McKagan életéért a különféle műtétek idején. McKagan dédnagyanyja, a törzs véne egyszer azt mondta, hogy romló egészsége problémái eltörpülnek McKaganéi mellett. A kislány makacs elszántsága sokunkat arra ösztönöz, hogy túltekintsünk saját problémáinkon, és sokkal hálásabbak legyünk Teremtőnk áldásaiért.

Imádság: : Ó, Urunk, kegyelmed gazdagságában légy velünk, és tölts be bennünket határtalan, bőséges szereteteddel. Ámen.

Keresd Istent a körülötted élő emberekben!
Ray C. Doyah (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK A FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek