2004. január 4. vasárnap
Mt 2,1-12.

Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idejében, íme, bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe, és ezt kérdezték: "Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, és eljöttünk, hogy imádjuk őt." Amikor ezt Heródes király meghallotta, nyugtalanság fogta el, és vele együtt az egész Jeruzsálemet. Összehívatta a nép valamennyi főpapját és írástudóját, és megkérdezte tőlük, hol kell megszületnie a Krisztusnak. Azok ezt mondták neki: "A júdeai Betlehemben, mert így írta meg a próféta: Te pedig Betlehem, Júda földje, semmiképpen sem vagy a legjelentéktelenebb Júda fejedelmi városai között, mert fejedelem származik belőled, aki legeltetni fogja népemet, Izráelt." Ekkor Heródes titokban hívatta a bölcseket, pontosan megkérdezte tőlük a csillag feltűnésének idejét, majd elküldte őket Betlehembe, és ezt mondta: "Menjetek el, szerezzetek pontos értesüléseket a gyermekről; mihelyt pedig megtaláljátok, adjátok tudtomra, hogy én is elmenjek, és imádjam őt!" Miután meghallgatták a királyt, elindultak, és íme, a csillag, amelyet láttak feltűnésekor, előttük ment, amíg meg nem érkeztek, és akkor megállt a fölött a hely fölött, ahol a gyermek volt. Amikor meglátták a csillagot, igen nagy volt az örömük. Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát. Mivel azonban kijelentést kaptak álomban, hogy ne menjenek vissza Heródeshez, más úton tértek vissza hazájukba. Miután (a bölcsek) meghallgatták a királyt, elindultak, és íme, a csillag, amelyet láttak feltűnésekor, előttük ment, amíg meg nem érkeztek, és akkor megállt a fölött a hely fölött, ahol a gyermek volt. (Mt 2,9)

Férjem három hónapja munkanélküli. A munkanélküli-segély körülbelül harmada eddigi fizetésének, így nekem is munkát kellett vállalnom. De még most is hétről hétre kölcsönökből élünk. Kérem Istent, hogy adjon munkát a férjemnek. S közben aggódom, hogy meddig kell még várnunk.
A vasárnapi iskolai foglalkozásokra készülve olvastam, hogy a hagyomány szerint a bölcsek két éven keresztül követték a csillagot. Micsoda hite volt ezeknek az embereknek! Volt valamilyen tervük mialatt utaztak? Tudták, mit fognak találni az út végén? Utazásuk hosszával és felfedezésük nagyságával összevetve családomnak az ismeretlenbe tett utazása kevésbé tűnik jelentősnek.
Nem könnyű három hónapja ilyen kis bevételből megélni, s nem tudom, merre tartunk. Lehet, hogy férjemnek új foglalkozást kell találnia, ha csak ideiglenesen is. De ha a bölcsek a hitükre tudtak hagyatkozni két éven át, amíg a csillagot követték, a családomnak is szorosan kell ragaszkodnia a hithez, bízva abban, hogy Isten vezet minket előre valami jó felé.

Imádság: : Ó, Urunk, tudjuk, hogy földi utunk hasonló a bölcsek utazásához. Utazunk, s nem tudjuk, merre fogsz bennünket vezetni, de biztos, hogy velünk leszel az út minden szakaszán. Ámen.

Isten fog vezetni bennünket, ha követni akarjuk őt.
Terry Newman (Delaware, USA)

IMÁDKOZZUNK A MUNKÁT KERESŐ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek