2004. január 7. szerda
Ef 4,1-13.

Kérlek tehát titeket én, aki fogoly vagyok az Úrért: éljetek méltón ahhoz az elhívatáshoz, amellyel elhívattatok, teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel, igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével. Egy a test, és egy a Lélek, aminthogy egy reménységre kaptatok elhívást is: egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség, egy az Istene és Atyja mindeneknek; ő van mindenek felett, és mindenek által, és mindenekben. A kegyelem pedig mindegyikünknek a Krisztus ajándékának mértéke szerint adatott. Ezért mondja az Írás: "Felment a magasságba, foglyokat vitt magával, ajándékot adott az embereknek." Az pedig, hogy "felment", mi mást jelent, mint azt, hogy le is szállt erre a földre. Aki leszállt, az "fel is ment", feljebb minden égnél, hogy betöltse a mindenséget. És ő "adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul, vagy pásztorokul és tanítókul, hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, a Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, Tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is. (2Kor 1,7)

A zsúfolt reggeli menetrendem részévé vált, hogy a napot a Csendes Percek olvasásával és elmélkedéssel kezdem. Ma a rákos betegekért imádkoztak az áhítatos könyv olvasói. Egy éve Sally nővérem is szenvedett a rákkal, és vigasztalásképpen előfizettem neki a Csendes Percekre. Később elmesélte, mekkora belső erőt jelentettek neki az áhítatok és a bibliai igék a műtét és a kemoterápiás kezelések idején.
Egyik reggel döbbentem rá, hogy habár nyolcszáz mérföld választ el minket, Sallyvel minden nap ugyanazokat a gondolatokat olvassuk. A rohanó és kihívásokkal teli életünkben megnyugtató az a tudat, hogy sokan sokfelé ugyanabból az üzenetből és áldásból meríthetünk. Minden nap lehetőséget kínál arra, hogy Isten szeretetét meglássuk, és együtt érezzünk azokkal, akiket ismerünk, és azokkal is, akik talán ismeretlenek a számunkra, de ugyanúgy Isten szavát figyelik, mint mi.

Imádság: : Mennyei Atyánk, köszönjük a lehetőséget, hogy olvashatjuk és megoszthatjuk igédet másokkal. Ámen.

A Csendes Percek olvasása a hívőknek egy világméretű családjába kapcsol minket.
Shelly Hudson Bowden (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSENDES PERCEK OLVASÓINAK KÖZÖSSÉGÉÉRT VILÁGSZERTE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek