2004. január 8. csütörtök
Lk 10,38-42.

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba Jézus, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle." Jézus azt mondta: "Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle." (Lk 10,42)

Sok éven át vasárnapi iskolai tanítóként dolgoztam, ami gazdaggá tette életemet. De elérkeztem egy olyan időhöz, amikor ez a munka és mindaz, amit az Úrért tettem már nem elégített ki. Úgy tűnt, mintha valahol az úton eltévedtem volna. Tényleg azt csináltam, amit Isten akart?
Abbahagytam a vasárnapi iskolai munkát, és csatlakoztam egy imacsoporthoz. De hónapokon át képtelen voltam részt venni a foglalkozásokon. Talán ez is téves hely volt? Aztán egy nap megtaláltam a helyem, ahol Isten új módon érintett meg. Egy napközbeni imádság során döbbentem rá, hogy Isten olyan kapcsolatot akar teremteni, ami nem függ a cselekedeteimtől. Megtanultam, hogy Isten úgy szeret, ahogy vagyok. Nem kell törekednem valami "jótettre" ahhoz, hogy az Úrral kapcsolatban lehessek. Meg kellett tanulnom csendben maradni, és hagyni, hogy Isten szeressen engem. Teljesen új irányt kapott akkor az életem. Később, ahogy a csendből és az Istennel való kapcsolatból táplálkoztam, a "tettekhez" is visszavezetett az Úr.

Imádság: : Urunk, segíts időt szánni a veled való kapcsolatra, és élvezni jelenlétedet, amely felkészít a hétköznapok cselekedeteire. Ámen.

Az Istennel töltött idő örömtelivé változtatja a szolgálatot.
Ann Goodfellow (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TÚLSÁGOSAN ELFOGLALTAK, ÉS NINCS IDEJÜK ISTENRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek