2004. január 10. szombat
Zsolt 42,1-5.

A karmesternek: Kórah fiainak tanítókölteménye.
Ahogyan a szarvas kívánkozik a folyóvízhez, úgy kívánkozik a lelkem hozzád, Istenem!
Isten után szomjazik lelkem, az élő Isten után: Mikor mehetek el, hogy megjelenjek Isten előtt?
Könnyem lett a kenyerem éjjel és nappal, mert egész nap ezt mondogatják nekem: Hol van a te Istened?
Kiöntöm lelkemet, és arra emlékezem, hogy milyen tömeggel vonultam, és hogyan vezettem Isten házához hangos ujjongással és hálaénekkel az ünneplő sokaságot. Ajkának parancsából nem engedek, keblembe zártam szája mondásait. (Jób 23,12)

Gyermekkoromban ritkán mentem el templomba, de nagyon szerettem Bibliát olvasni. Olvasás közben a melegség érzése vett körül, habár sok mindent nem értettem abból, amit olvastam. Valahogy éreztem, a Biblia nem egy szokványos könyv.
A Szentírás egy igeverse, mely így hangzik: "Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik" (Mt 4,4), mindig zavarba ejtett. Ha nem eszem, meg fogok halni - gondoltam. Gyermekként szó szerint értelmeztem ezeket a szavakat, így félreértettem őket. Azt hittem, Jézus azt mondja, hogy ne is együnk, egyedül Isten igéjével táplálkozzunk. Kételkedtem, hogy valaha is örömöt tudnék okozni Istennek, ha ilyen mércét kell teljesítenem.
Később, már fiatalasszonyként elkezdtem gyülekezetbe járni, és egyre inkább megértettem a Bibliát. Végre bepillantást nyerhettem a Máté evangéliumában található igeszakasz jelentésébe. Isten igéjével táplálkoztam, és lelkem sugározta az Isten szava által nyert új életet.
A Biblia olyan lelki táplálékot kínál, amit sehol máshol nem találhatunk meg. Boldog vagyok, hogy nem kell többé lelki táplálék nélkül végigküzdenem az életet. Isten igéje által teljesebb életet élhetek.

Imádság: : Urunk, köszönjük élő szavadat, amelynek megismerése által táplálhatjuk lelkünket. Ámen.

Étrendemben benne van a lelki táplálék is?
Jeri Darby (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM OLVASSÁK A BIBLIÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek