2004. január 11. vasárnap
Mt 5,43-48.

Jézus mondja: "Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? És ha csak atyátokfiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik-e a pogányok is? Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes." Jézus mondta: "Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai... (Mt 5,43-45)

Az egyik gyülekezeti vezető autójában haladtunk át a zimbabwei Bulawayo külvárosán, körülbelül két mérföldnyire a városközponttól.
- 1980-ig ettől az utcától beljebb nem mehettünk be a városba, oda csak fehér emberek léphettek be - mondta.
- Hogy vélekedsz most erről a dologról? - kérdeztem.
- Nincs értelme neheztelni miatta - válaszolta. - Az élet megy tovább.
Ennek az elnyomott embernek a gondolkodása a megbocsátásról prédikált nekem. Az én szívem sajgott a népét ért sérelmek miatt, az övé azonban nem. Az élet napi teendői között nem táplált ellenérzést és neheztelést a múlt miatt.
Ez a testvér megélte azt, amit Jézus tanított. Jézus is így kiáltott fel a keresztfán haldokolva: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lk 23,34)

Imádság: : Szerető Istenünk, köszönjük, hogy megbocsátottál nekünk. Segíts, hogy mi is megbocsássunk azoknak, akik bennünket megbántottak. Ámen.

Lelkünket megterheli a neheztelés.
R.W. Lawton (Északi tartomány, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN BOCSÁTANAK MEG!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek