2004. január 12. hétfő
Mk 2, 1-12.

Néhány nap múlva ismét elment Jézus Kapernaumba, és elterjedt a híre, hogy otthon van. Erre olyan sokan gyűltek össze, hogy még az ajtó előtt sem volt hely; ő pedig hirdette nekik az igét. Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek. Mivel a sokaság miatt nem fértek a közelébe, megbontották annak a háznak a tetejét, ahol ő volt, és nyílást vágva leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig látva a hitüket, így szólt a bénához: "Fiam, megbocsáttattak a bűneid." Ott ültek néhányan az írástudók közül, és így tanakodtak szívükben: "Hogyan beszélhet ez így? Istent káromolja! Ki bocsáthat meg bűnöket az egy Istenen kívül?" Jézus lelkében azonnal átlátta, hogy így tanakodnak magukban, és ezt mondta nekik: "Miért tanakodtok így szívetekben? Mi könnyebb: azt mondani a bénának: Megbocsáttattak bűneid! - vagy azt mondani: Kelj fel, fogd az ágyadat és járj!? Azért pedig, hogy megtudjátok: az Emberfiának van hatalma bűnöket megbocsátani a földön - így szólt a bénához: Neked mondom, kelj fel, fogd az ágyadat, és menj haza!" Az pedig felkelt, azonnal felvette az ágyát, és kiment mindenki szeme láttára; úgyhogy ámulatba estek mind, dicsőítették az Istent, és ezt mondták: "Ilyet még sohasem láttunk!" Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok, és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért, mert közösséget vállaltatok az evangéliummal az első naptól fogva mind a mai napig. (Fil 1,3-5)

A kórházi szobában ültem a férjem mellett, akinek minden lélegzetvételért meg kellett küzdeni. Némán figyeltem az oxigéntartályt, a lélegeztető maszkot és a testébe vezetett csöveket. Tudtam, hogy csak Isten gyógyíthatja meg őt. Az orvos csendesen mondta: "A férjének tüdőtágulata van, abba kell hagynia a dohányzást." Colin éveken át hiába próbálkozott leszokni a dohányzásról. Ha tudta volna, hová vezet, sohasem kezdte volna el.
A kántorunk meglátogatta őt a kórházban, és azonnal beindította a gyülekezeti imaláncot. Amikor Colin hazatérhetett a kórházból, megkérdezte: "Hogy lehet egy ilyen gyülekezet nélkül élni?"
Férjemmel mindennap hálát adunk Istennek az élet ajándékáért. Colin felhagyott a dohányzással, és hálás Istennek, amiért ráébresztette annak veszélyességére. Most sokkal jobban van, és újra elkezdett dolgozni. Mindvégig éreztük Isten minden értelmet felülhaladó békességét.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, az életet, a békességet, és szeretetedet, mellyel helyreigazítasz bennünket. Ámen.

Isten népe segíthet testi-lelki gyógyulásunkban.
Judy Davis (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZERETNÉNEK LESZOKNI A DOHÁNYZÁSRÓL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek