2004. január 17. szombat
1Móz 12,1-7.

Az ÚR ezt mondta Abrámnak: Menj el földedről, rokonságod közül és atyád házából arra a földre, amelyet mutatok neked! Nagy néppé teszlek, és megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel. Megáldom a téged áldókat, s megátkozom a téged gyalázókat. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége. Abrám elment, ahogyan azt az ÚR mondta neki, és Lót is vele ment. Abrám hetvenöt éves volt, amikor kijött Háránból. Fogta Abrám Szárajt, a feleségét, és Lótot, a testvére fiát, meg minden szerzeményüket, amit csak szereztek, mindenkit, akikre Háránban tettek szert, és elindultak, hogy Kánaán földjére menjenek. El is érkeztek Kánaán földjére. Majd átvonult Abrám az országon egészen a sikemi szenthelyig, Móré tölgyeséig. Akkor még kánaániak voltak ezen a földön. Az ÚR megjelent Abrámnak, és ezt mondta: A te utódaidnak fogom adni ezt a földet! Ő pedig oltárt épített ott az ÚRnak, aki megjelent neki. Hit által engedelmeskedett Ábrahám, amikor elhívatott... És elindult, nem tudva, hova megy. (Zsid 11,8)

Ábrahám hetvenöt éves volt, amikor Isten elhívta, hogy elhagyja otthonát, és új helyre induljon. Ábrahám hittel válaszolt: összegyűjtötte mindenét, és "elment, ahogyan az Úr mondta neki." (1Móz 12,4) Rá gondoltam, amikor feleségemmel együtt 74 évesen mi is elköltöztünk abból az otthonból, ahol oly sok éven át laktunk. Nem állt már szándékunkban elhagyni a várost, de jött egy "hívás", amire válaszolnunk kellett.
Lányunk és férje életében kialakult egy szükséghelyzet. Lányunk kórházi nővér, és 12 órás éjszakai műszakban dolgozik. Volt egy négyhónapos kisfiuk, és rá kellett vigyáznunk, míg az édesanyja nappal aludt egy kicsit. Nem volt könnyű az ingóságainkat átköltöztetni egy kisebb lakásba. A legnehezebb azonban az volt, hogy hátrahagytuk másik lányunkat, gyülekezetünket és régi barátainkat.
Isten azt mondta Ábrahámnak, hogy meg fogja áldani, azért, hogy másoknak is áldássá lehessen. Feleségemmel együtt én is úgy érzem, hogy Isten gazdagon megáld bennünket. Örülhetünk, hogy gondozhatjuk és láthatjuk kisunokánkat.

Imádság: : Hálát adok, Istenem, hogy a küzdelmeim között segítesz jól dönteni. Köszönöm az új helyet, új célt és új szolgálatot. Ámen.

Hogyan lehetek áldás mások számára?
Gus Browning (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A NAGYSZÜLŐKÉRT ÉS AZ UNOKÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek