2004. január 21. szerda
2Móz 17,8-13.

Eljött Amálék, és megtámadta Izráelt Refídímben. Akkor ezt mondta Mózes Józsuénak: Válassz ki férfiakat, vonulj ki, és ütközz meg Amálékkal! Én pedig odaállok holnap a halom tetejére, és Isten botja a kezemben lesz. Józsué úgy cselekedett, ahogyan Mózes mondta neki, és megütközött Amálékkal. Mózes, Áron és Húr pedig fölment a halom tetejére. És az történt, hogy valahányszor Mózes fölemelte kezét, Izráel volt az erősebb, amikor pedig leeresztette a kezét, Amálék volt az erősebb. De Mózes kezei elfáradtak. Ezért fogtak egy követ, alája tették, és ő ráült. Áron és Húr pedig tartotta a kezét, az egyik erről, a másik amarról, úgyhogy két keze fölemelve maradt naplementig. Így győzte le Józsué Amálékot és annak hadát fegyverrel. Mózes kezei elfáradtak ...Áron és Húr pedig tartotta a kezét. (2Móz 17,12)

A legkisebb fiam és néhány barátja csúzlival játszottak az udvaron. Addig-addig lövöldöztek, mígnem egy kavics Nate fiam szeméhez vágódott. Rohantunk vele a kórházba, mert alig látott, és szörnyen fájlalta a szemét.
Férjemmel együtt imádkozni kezdtünk. Nekem azonban valahogy nem ment az ima, talán, mert annyira megviselt a rengeteg feszültség. Segítségre volt szükségem. Szóltam egy barátunknak, hogy álljon mellénk az imádságban. Ő pedig azonnal mozgósította a gyülekezeti imaláncot.
A bibliai Józsuéhoz hasonlóan én is harcoltam, hogy folytatni tudjam az imádkozást. De bármilyen nehéz helyzetbe kerülünk is, hívő barátaink nagy segítségünkre lehetnek bátorító szavaikkal és imatámogatásukkal.
Józsué csatát nyert az amálekiták ellen; Nate fiunk pedig meggyógyult és újból rendesen lát. Mindkét esetben a barátok segítették egymást, és ezáltal Istent magasztalták.

Imádság: : Drága Urunk, segíts minket, hogy egymásnak erőt és bátorítást tudjunk nyújtani. Hadd legyünk készek mi is segítséget kérni, ha bajban vagyunk. Ámen.

Kit tudnék ma imáságommal támogatni?
Barbara C. Ellis (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A BALESETET SZENVEDETT GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek