2004. január 22. csütörtök
1Kor 2,6-13.

A tökéletesek között azonban mi is bölcsességet szólunk, de nem e világnak, sem e világ múlandó fejedelmeinek bölcsességét, hanem Isten titkos bölcsességét szóljuk, azt az elrejtett bölcsességet, amelyet az Isten öröktől fogva elrendelt a mi dicsőségünkre. Ezt e világ fejedelmei közül senki sem ismerte fel, mert ha felismerték volna, a dicsőség Urát nem feszítették volna meg. Hanem hirdetjük, amint meg van írva: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett", azt készítette el az Isten az őt szeretőknek. Nekünk pedig kinyilatkoztatta Isten a Lélek által; mert a Lélek mindent megvizsgál, még Isten mélységeit is. Mert ki ismerheti meg az emberek közül azt, ami az emberben van? Egyedül az emberi lélek, amely benne lakik. Ugyanígy azt sem ismerheti senki, ami Istenben van, csak Isten Lelke. Mi pedig nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istenből való Lelket, hogy megismerjük mindazt, amit Isten ajándékozott nekünk. Ezeket hirdetjük is, de nem emberi bölcsességből tanult szavakkal, hanem a Lélektől jött tanítással, a lelki dolgokat a lelki embereknek magyarázva. Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk. (Róm 15,4)

Nem messze a házunktól feketeszeder bokrok ontják nyaranta édes és ízletes termésüket. Ez egy szúrós, csupa gubanc kúszónövény. A minap vettem a bátorságot, és elindultam a tüskés-bozótos szedresbe egy kicsit csemegézni. A szemeket csipegetve mindig azt gondoltam, ez már az utolsó érett szem. Azután egy újabb szemszögből csak megpillantottam néhány újabbat. Többször is végigmentem a bokrok mellett, és egymás után lecsipegettem a már érett bogyókat, míg a féléretteket meghagytam más napokra.
Talán bibliatanulmányozásunk is sok váratlan gazdagságot rejteget. Egy versen már sokszor átfutott a szemünk, míg egy szép napon egészen meglepő, új összefüggésre találunk, mert akkor egy más megközelítésben olvassuk.
Az életünk változásával együtt változik a látásunk is. Ha engedjük, akkor Isten a Bibliából újabbnál újabb rejtett kincseket tud feltárni előttünk, melyek csak arra várnak, hogy "learassuk" őket.

Imádság: : Köszönjük, Atyánk, hogy életünk minden szakaszában feltárod előttünk igéd titkait. Ámen.

A Biblia új igazságokat tartogat, még az ismerős részekben is.
Jim Burnett (Texas. USA)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIÁT TANULMÁNYOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek