2004. január 24. szombat
Jn 21,15-17.

Miután ettek, így szólt Jézus Simon Péterhez: "Simon, Jóna fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?" Ő pedig így felelt: "Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged!" Jézus ezt mondta neki: "Legeltesd az én bárányaimat!" Másodszor is megszólította: "Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?" Ő ismét így válaszolt: "Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged." Jézus erre ezt mondta neki: "Őrizd az én juhaimat!" Harmadszor is szólt hozzá: "Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?" Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte tőle: szeretsz-e engem? Ezért ezt mondta neki: "Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy szeretlek téged." Jézus ezt mondta neki: "Legeltesd az én juhaimat! Jézus így válaszolt: "Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." (Mt 4,4)

Argentína északkeleti részén évek óta misszionáriusok hirdetik az evangéliumot a Wichí-népnek. A Bibliatársaság erőfeszítéseinek köszönhetően mára már a saját nyelvükön tudják olvasni a Bibliát.
A fordítói munka kezdetén egy misszionáriust bíztak meg, hogy szervezzen egy fordító csoportot. A helybéli Yolanda rajta volt az ajánlott emberek listáján. A felkérés során a misszionárius azt ecsetelgette Yolanda előtt, hogy a feladat nehéz lesz, ezért gondolkodjon, és csak utána adjon választ. De Yolanda azonnal egy határozott "igent" mondott. Azután így indokolta: "Most értettem meg, hogy mit jelent az álmom." Álmában mintha egy plakáton látta volna a népét, mint a tartomány legalultápláltabb lakosságát. Jól tudta, mennyire ez a szomorú valóság. Ekkor egy hang szólt hozzá: "Tápláld őket!"
Yolanda szegény volt, és rosszul táplált, ezért nem értette, hogy miként tudna az elhívásnak megfelelni. Most megkapta a választ. "Tápláld őket!" Isten igéjének továbbadását jelentette, amit a bibliafordítás által sikerült teljesítenie.

Imádság: : Mennyei Atyánk, köszönjük neked testünk táplálékát és a mennyei kenyeret is, ami a lelkünket erősíti. Ámen.

Hogyan erősíthetem lelkileg felebarátomat?
Hugo N. Urcola (Buenos Aires, Argentína)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIAFORDÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek