2004. január 25. vasárnap
Fil 1,3-11.

Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok, és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért, mert közösséget vállaltatok az evangéliummal az első naptól fogva mind a mai napig. Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. Így kell gondolkoznom mindnyájatokról, mert szívemben hordozlak titeket, mivel fogságomban is, az evangélium védelme és megerősítése közben is mindnyájan együtt részesültök velem a kegyelemben. Mert tanúm az Isten, mennyire vágyódom mindnyájatok után a Krisztus Jézus szeretetével; és imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására. Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr lelke által. (2Kor 3,18)

Nap nap után, heteken és hónapokon keresztül figyeltem vásznamon egy kép kibontakozását keresztöltéseim nyomán. A színes szálak rengeteg kockájából kialakul egy életkép, ami olyan igazi, hogy szinte megsimogathatom a bársonyos virágszirmokat, vagy megszagolhatom az érett, pirosló bogyókat. Varrás közben jövök rá, hogy Isten az én életemben is végez egy alakító munkát, hogy átformáljon engem. Gondosan, precízen dolgozik, mert valami csodálatosat készül kihozni belőlem. Szeretettel és állhatatosan munkálkodik az életem "anyagán". Amiképp az én előnyomott tervezetem alakul, úgy én is megmunkálás alatt vagyok. A hímzés tervszerűen halad, minden egyes levelet és virágot egyetlen vékony szállal varrok, és ezáltal a tárgyak éles kontúrt kapnak.
Amiként a kézimunkám, úgy mi is folyvást alakulunk Isten kezében. Ha erre rájövünk, létünk új értelmet nyer, megváltozik az önértékelésünk, a céljaink, és átértékelődnek a megpróbáltatásaink. Lehet, hogy jelenleg a kép még elmosódott, de bízzunk benne, hogy Isten valami jót fog kihozni belőle.

Imádság: : Köszönjük, Urunk, hogy formálod az életünket. Ámen.

Isten kezének nyomán életünk csodálatos formát nyer.
Cindy Hawkins (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FELESLEGESNEK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek