2004. január 29. csütörtök
Mk 14,3-9.

Amikor Betániában a leprás Simon házában volt Jézus, és asztalhoz telepedett, odament egy asszony, akinél valódi és drága nárduskenet volt egy alabástrom tartóban: ezt az alabástrom tartót feltörte, és ráöntötte a kenetet Jézus fejére. Egyesek bosszankodtak magukban: "Mire való a kenetnek ez a pazarlása? Hiszen el lehetett volna ezt adni több, mint háromszáz dénárért, és a pénzt a szegényeknek szétosztani." És megharagudtak az asszonyra, de Jézus ezt mondta: "Hagyjátok őt! Miért bántjátok? Hiszen jót tett velem, mert a szegények mindig veletek vannak, és amikor csak akartok, jót tehettek velük, én azonban nem leszek mindig veletek. Megtette, ami tőle telt: előre megkente a testemet a temetésre. Bizony, mondom néktek, hogy az egész világon bárhol hirdetik majd az evangéliumot; amit ez az asszony tett, azt is elmondják majd az ő emlékezetére." Most, amikor halljátok szavát, ne keményítsétek meg szíveteket. (Zsolt 95,8)

Isten számos formában szól hozzánk. Gyakran felismerem hangját olvasás közben, vagy megszólít egy elmémből kipattanó gondolatban, vagy éppen a körülöttem lévők megnyilvánulásaiban.
Nemrégen egy dinoszauruszokról szóló rajzfilmet néztem a televízióban. Egyikük éppen egy társuk halálán bánkódott, mert úgy érezte, nem tett meg mindent a másikért életének utolsó pillanataiban. Ám egy másik figura azt mondta neki: "Megtettél minden tőled telhetőt."
Szemeim könnyel teltek meg, amikor eszembe jutott édesanyám halála. Úgy éreztem sokszor, hogy én sem követtem el érte mindent életének utolsó pillanataiban, és ezek az emlékek újra meg újra nyomasztottak. De most megkönnyebbültem, mert Isten szavait fedeztem föl a rajzfilmfigura hallatán. "Megtettél minden tőled telhetőt." Ezek a szavak elindítottak a gyógyulás és a megbocsátás útján, ahogy ezt édesanyám is szerette volna. Isten egy mesefilmet használt fel arra, hogy megsebzett szívem meggyógyulhasson.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy életünk minden helyzetében velünk vagy. Taníts minket meghallani hangodat a legfurcsább körülmények között is. Ámen.

Isten sokféle formában szól hozzám.
Jeannie P. Smith (Nevada, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MULASZTÁSAIK MIATT NYUGTALANKODNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek