2013. március 5. kedd

51 Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindnyájan elhunyni, de mindnyájan el fogunk változni. 52 Hirtelen egy szempillantás alatt, az utolsó harsonaszóra; mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk. 53 Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba. 54 Amikor pedig (ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és) ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: "Teljes a diadal a halál fölött! 55 Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?" 56 A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. 57 De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által! 58 Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.

1Kor 15,51-58.

ÉLETRE TEREMTVE

Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?... De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által! (1Kor 15,55.57)

Az elmúlt években több családtagunk is az élet alkonyához érkezett, néhányan meg is haltak. Csak kevés támogatást tudok nyújtani számukra, a haláltól pedig semmiképp sem tudom megvédeni őket. Felismerem a halállal szembeni tehetetlenségemet, az erőtlenség markában érzem magam, hogy nem tudok segíteni szeretteimen, de még magamon sem. Ezek a nehéz idők hozták elő bennem a felfedezést, hogy Isten nem a halálra, hanem az életre teremtett minket.
A halál mindnyájunkra leselkedik, fiatalra és öregre, azt várva, mikor ragadhatja el utolsó leheletünket. De amikor a halál szele engem, vagy családtagjaimat megérint, eszembe jut, hogy ez nem a vég. Az elválás nem örökre szól, és a lezáródó szemek újra felnyílnak majd. Én magam lehetek bár erőtlen a halállal való küzdelemben, de Megváltóm, Jézus Krisztus legyőzte a halált, és az én reménységem őbenne van.

Imádság: : Mindenható Istenünk, erősítsd hitünket, hogy reménységünket akkor is beléd vessük, amikor a halállal kell szembenéznünk. Add, hogy napról napra abból az isteni erőből éljünk, amely feltámasztotta Jézust. Ámen.

Krisztus él, ezért mi is élünk. A halál nem az utolsó állomás.
Titus O\'Bryant (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGEK GONDOZÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek