2013. március 9. szombat

1 Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. 2 Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. 3 Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.
4 Mert a bűn ellen való harcban még nem álltatok ellen egészen a vérig.

Zsid 12,1-4.

AZ "ÉLŐSKÖDŐK" VESZÉLYE

A Lélek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5,22-23)

Miközben egy teknős menhelyen végigsétáltam, rácsodálkoztam a teknőcök sokféleségére. A három centiméterestől kezdve az egyméteres nagyságig boldogan úszkáltak a medencéjükben, némelyik csak egy uszonnyal, vagy egy szemmel.
Néhány szabad vizű medencében úszkáló teknőc különösen felkeltette figyelmemet. A páncélzatukon élősködő kagylók voltak, amelyek rájuk tapadva vidáman éltek a sós vízben. Ezek nemcsak az úszás közben akadályozzák a teknőst, hanem sokkal komolyabb bakteriális vagy gombás fertőzést okozhatnak. Ahogy ezek a teknőcök friss vízbe kerültek át, az élősködő kagylók nem tudtak már táplálkozni, és végül eltűntek.
Néha minket is lehúznak a terhek. Közömbösségből, rossz természetünknek köszönhetően, rossz társaság miatt, vagy Isten figyelmeztetésének semmibe vétele következtében olyan környezetet teremtünk magunk körül, amely táplálja a neheztelést, gyűlölködést, irigységet, anyagiasságot és egyéb káros tulajdonságot. Ha megváltoztatjuk lelki környezetünket, bűnös természetünk nem tud tovább fejlődni. Amikor olyan környezetben élünk, melyet Isten igéje formál, és hívő testvérek vesznek körül, a középpontba a lelki gyümölcsök kerülhetnek.

Imádság: : Kegyelmes Istenünk, vezess arra az ösvényre, amely segít a szerinted való életet megélnünk. Ámen.

Milyen "élősködők" tartanak vissza, hogy teljesen Istennek szánjam magam?
Gretchen Havercamp Stults (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK A VADVILÁG TERMÉSZETVÉDŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek