2013. március 16. szombat

1 Eszetekbe juttatom, testvéreim, az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek, amelyet be is fogadtatok, amelyben meg is maradtatok. 2 Általa üdvözültök is, ha megtartjátok úgy, ahogy én hirdettem is nektek, hacsak nem elhamarkodottan lettetek hívőkké. 3 Mert én elsősorban azt adtam át nektek, amit én magam is kaptam; hogy tudniillik Krisztus meghalt a mi bűneinkért az Írások szerint. 4 Eltemették, és - ugyancsak az Írások szerint - feltámadt a harmadik napon, 5 és megjelent Kéfásnak, majd a tizenkettőnek. 6 Azután megjelent több, mint ötszáz testvérnek egyszerre, akik közül a legtöbben még mindig élnek, néhányan azonban elhunytak. 7 Azután megjelent Jakabnak, majd valamennyi apostolnak. 8 Legutoljára pedig, mint egy torzszülöttnek, megjelent nekem is. 9 Mert én a legkisebb vagyok az apostolok között, aki arra sem vagyok méltó, hogy apostolnak neveztessem, mert üldöztem Isten egyházát. 10 De Isten kegyelméből vagyok, ami vagyok, és hozzám való kegyelme nem lett hiábavaló, sőt többet fáradoztam, mint ők mindnyájan; de nem én, hanem az Istennek velem való kegyelme. 11 Azért akár én, akár ők: így prédikálunk, és ti így lettetek hívőkké.

1Kor 15,1-11.

VÁLTSÁGDÍJ

Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben. (1Kor 6,20)

Egyszer ijesztő hírt kaptam, hogy unokatestvéremet elrabolták. Az elkövetők váltságdíjat követeltek. Nem tudtam elhinni. Amiről eddig csak az újságokban olvastam, most egészen közelről érintett. A közvetlen és a tágabb család szeretettel összeadta a pénzt, hogy megmentsük foglyul ejtett unokatestvérünket. Amikor kifizettük a váltságdíjat, szabadon engedték. Mindannyian örvendeztünk.
Ez a tapasztalat elgondolkoztatott arról a váltságdíjról, amit Jézus Krisztus fizetett lelkünk megmentéséért. Valóságossá lett számomra az ár, amit Krisztus fizetett értünk, amikor arra gondoltam, hogy min ment keresztül unokatestvérem, és hogy fizetnünk kellett visszavásárlásáért. Hogyan tudnánk mi valaha megfizetni egy ilyen ajándékot?
Az emberek azt mondják, hogy az üdvösség ingyenes. Nekünk nem kerül semmibe, azonban Krisztus nagy árat fizetett értünk. Amikor még bűnösök voltunk, Jézus Krisztus kész volt meghalni értünk.

Imádság: : Drága Istenünk, hálát adunk, hogy elküldted Jézust a mi megváltásunkra. Segíts, hogy ne vétkezzünk, és emlékezzünk arra, hogy hozzád tartozunk. Ámen.

Jézus megmutatta minden lélek értékét.
Foluke Bosede Ola (Oyo, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A TÚSZOKÉRT ÉS CSALÁDJAIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek