2013. március 19. kedd

1 A hitben erőtlent fogadjátok be, de ne azért, hogy nézeteit bírálgassátok. 2 Az egyik azt hiszi, hogy mindent ehet, az erőtlen pedig zöldségfélét eszik. 3 Aki eszik, ne vesse meg azt, aki nem eszik, aki pedig nem eszik, ne ítélje meg azt, aki eszik, hiszen az Isten befogadta őt. 4 Ki vagy te, hogy más szolgája felett ítélkezel? Tulajdon urának áll, vagy esik. De meg fog állni, mert van hatalma az Úrnak arra, hogy megtartsa.
5 Ez az egyik napot különbnek tartja a másik napnál, az pedig egyformának tart minden napot: mindegyik legyen bizonyos a maga meggyőződésében. 6 Aki az egyik napot megkülönbözteti, az Úrért különbözteti meg. Aki eszik, az is az Úrért eszik, hiszen hálát ad az Istennek. Aki pedig nem eszik, az Úrért nem eszik, és szintén hálát ad az Istennek. 7 Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal meg önmagának; 8 mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk. 9 Mert Krisztus azért halt meg, és azért kelt életre, hogy mind a holtakon, mind az élőkön uralkodjék. 10 Akkor te miért ítéled el testvéredet? Vagy te is, miért veted meg testvéredet? Hiszen mindnyájan oda fogunk állni Isten ítélőszéke elé. 11 Mert meg van írva: "Élek én, így szól az Úr, bizony előttem fog meghajolni minden térd, és minden nyelv magasztalni fogja Istent." 12 Tehát mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek.

Róm 14,1-12.

MÁSOK MEGÍTÉLÉSE

Ki vagy te, hogy más szolgája felett ítélkezel? Tulajdon urának áll, vagy esik. (Róm 14,4)

Férjemmel egy keresztyén turistacsoporttal Izraelbe utaztunk. Utunk nyolcadik napján a Templom-hegyet látogattuk meg Jeruzsálemben. A Nyugati Fal egy masszív mészkő fal, ahová az emberek imádkozni járnak.
Férfiak, nők és gyermekek minden korosztályból, különböző vallási hagyományokkal, mindenféle öltözetben lassan közeledtek és távolodtak a faltól. Ahogy odamentem a falhoz, hogy a kövek közötti hasadékban elhelyezzem imalistámat, döbbenten vettem észre, hogy egy nő mobilon beszél. Épp, mint otthon, gondoltam. Itt vagyunk ezen a szent helyen, és ő mobilozik! Váratlanul a hölgy elvette a telefont a fülétől, és a falhoz tartotta néhány percre, majd csendben távozott. Valakinek segített, aki nem lehetett jelen, hogy ő is részt vehessen az imádságban másokkal együtt a falnál. Éppen tanúja lehettem két ember hitének megnyilvánulásánál, és egy szerető cselekedetnél. Gyakran visszaemlékszem erre az esetre, és több alkalommal elmeséltem már másoknak is.
Hetente vagy akár naponta is milyen gyakran ítélkezünk, mielőtt ismernénk minden tényt! És egyébként is, milyen jogon ítélkezünk mi mások felett?

Imádság: : Istenünk segíts, hogy ne ítélkezzünk, hanem inkább meghallgassunk és segítsünk másokat. Ámen.

Szeressétek egymást - az ítélkezést pedig hagyjátok Istenre.
Diane Haviland (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖZEL-KELET BÉKÉJÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek