2004. július 1. csütörtök
Zsid 4,14-16.

Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk. (Zsid 4,16)

Négy évvel ezelőtt, amikor Skóciában új helyre költöztünk, sok-sok barátunkat kellett otthagynunk. Nemrégiben egy esküvő alkalmából visszatértünk falunkba, és nagyszerű volt hallani az új eseményekről. "És mondd, hogy van John? És mi a helyzet a lányával?" - kérdeztem egykori szomszédomat.
A szomszéd mosolya elhalványult: "Nagyon nehéz helyzetben vannak" - mondta, és elmesélte az életüket. Olyan dolgok történtek, amit mi soha nem tapasztaltunk meg. Szomorú voltam miattuk a hazafelé vezető úton, és bár próbáltam imádkozni értük, nem is tudtam, mit mondjak. Amint keresgéltem a szavakat, egy idősebb barátom bölcs tanácsa jutott eszembe: "Amikor valaki nehézségben van, és nem tudod, hogyan imádkozz érte, csak kérd Istent, hogy adja meg neki a kegyelmet, amire szüksége van. Ez valóban egy igen erőteljes imádság."
Milyen hasznos volt barátom tanácsa! Azóta többször imádkoztam így Johnért és lányáért, valamint másokért, akik szükségben vannak.

Imádság: : Urunk, köszönjük, hogy te tanítasz imádkozni, amikor nem találjuk a megfelelő szavakat. Azokért kérünk, akiknek ma nehézségekkel kell szembenézniük, add meg nekik a szükséges kegyelmet. Ámen.

Isten kegyelme mindig nagyobb a mi szükségeinknél.
Elaine Brown (Penthshire, Skócia)

IMÁDKOZZUNK A KÉTSÉGBEESETTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek