2004. július 3. szombat
Mt 5,13-16.

Jézus mondja: "Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." Ti vagytok a világ világossága... Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,14.16)

Amint egyik este az autópályán vezettem, a város szinte összes fényét láthattam. Néhány fény erősebb volt, mások gyengébbek. Volt, amelyik csak pislákolt. A fények nélkül a város teljes sötétségben lett volna.
A keresztyén élet olyan, mint a fény. Ma egy sötét világban élünk, ahol Isten embereinek kell világítaniuk. Néhányan fényesen ragyognak, és embereket vezetnek Istenhez, mások csak halványan égnek, és nem tesznek meg minden tőlük telhetőt. Van, akinek a fénye hamar kialszik, mivel kettős életet él: amikor az élet egyszerű, Istennel jár, amikor az Istennek való engedelmesség nehézzé válik, eltávolodik tőle. Krisztus, a világ világossága bennünk él. Amikor engedelmeskedünk neki, mi is a világ világossága leszünk.

Imádság: g: Urunk, a te Lelked által segíts, hogy szavadnak jobban engedelmeskedve jelzőfényként állhassunk a világban, hogy mások megismerhessenek téged. Ámen.

Amikor Krisztusnak odaszánjuk magunkat, fényt vihetünk a világ sötét helyeire.
C. Leticia Medina Gonzales (Ponce, Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ÉLETÜNK VILÁGÍTANI TUDJON!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek