2004. július 8. csütörtök
2Kor 9,6-15.

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja "igazságotok gyümölcsét." Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk. Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. És ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért! Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte a szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". (2Kor 9,7)

Keri, a kisunokám berontott, és láttam, hogy kezecskéjében pénzérméket szorongat.
- Hol van a nagypapi? - kérdezte.
Mondtam neki, hogy a "dolgozóban", de nemsokára itt lesz. Amikor később hallotta, hogy már a külső ajtónál jár, messziről izgatottan kiabálni kezdett neki:
- Nagypapi, adok neked valamit!
- Miért adod nekem ezt a sok pénzt? - hallottam a kislányhoz intézett kérdést.
- Mert, úgy gondolom, hogy te szereted a pénzt.
Ő megköszönte és elfogadta Keri ajándékát, amire, persze, nem volt semmi szüksége. Mi indíthatta erre a cselekedetre a kislányt? Nos, az esetet megelőzően Keri egy ideig velünk lakott. Ez időben, egyik reggel, amikor felkelt, megkérdezte, hol van a nagypapa. Én azt feleltem: "Dolgozni ment, hogy pénzt keressen, és megvehessük azt, amire szükségünk van."
Keri segíteni akart, ezért hozta el pénzét a nagypapának. Ő lett számomra "a jókedvű adakozó" példája. Istennek sincs nagyobb szüksége a mi ajándékunkra, de ha jó szívvel adakozunk, örömmel fogadja.

Imádság: g: Istenünk, te annyi mindent adsz nekünk. Segíts, hogy magunk is "jókedvű adakozók" lehessünk". Ámen.

Isten az olyan adománynak örül, amit jószívvel adunk.
Marsha Howard (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A NAGYSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek