2004. július 12. hétfő
1Pt 2,1-6.

Levetve tehát minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigységet és minden rágalmazást, mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre; mivel megízleltétek, hogy jóságos az Úr. Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt "kiválasztott és drága"; ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. Ezért áll ez az Írásban: "Íme, leteszek Sionban egy kiválasztott drága sarokkövet, és aki hisz benne, nem szégyenül meg". Mint újszülött csecsemők, a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre. (1Pt 2,2)

Meglepődtem, és örültem, amikor Donnette barátnőm közölte, hogy beiratkozott egy képzőművészeti tanfolyamra. "Ez fantasztikusan hangzik!" - válaszoltam.
"Igen" - mondta. "Állítólag ez egy kezdőknek szóló tanfolyam, de amikor az első vázlatokat elkészítettük, az enyém volt a legrosszabb a csoportban. Arra gondoltam, talán jobb lenne, ha visszatérnék a magam kis karikatúra rajzaihoz, és megelégednék azzal a szinttel. De azután elhatároztam, hogy fejlesztenem kell magam, és tovább kell lépnem a művészet terén."
Barátnőm szavai arra emlékeztettek, hogy hitéletemben nekem is élnem kell adottságaimmal, hogy megtapasztalhassam a lelki fejlődést. Hívő életem kezdetén elég volt az a tudat, hogy megtértem. Azonban hamarosan észrevettem, hogy a lelki növekedés érdekében az Úr felé kell közelednem imádság, igeolvasás és a gyülekezeti közösség által. Donnette-hez hasonlóan én is botladoztam az elején, próbálkozásaim a többiekhez képest gyengén sikerültek. De kitartottam, és egyre közelebb jutottam Krisztushoz, míg vele való kapcsolatom bensőségessé vált.

Imádság: g: Ó, Istenünk, segíts lebontanunk a saját magunk által létrehozott korlátokat. Szeretnénk egyre közelebb jutni hozzád. Ámen.

A lelki növekedés titka: a Krisztussal való kapcsolat.
Stacey C. McCarty (Alabama,USA)

IMÁDKOZZUNK LELKI ELŐREJUTÁSUNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek