2004. július 14. szerda
1Jn 4,7-16.

Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. Abból tudjuk, hogy benne maradunk, és ő mibennünk, hogy a maga Lelkéből adott nekünk. És mi láttuk, és mi teszünk bizonyságot arról, hogy az Atya elküldte a Fiát a világ üdvözítőjéül. Ha valaki vallja, hogy Jézus Isten Fia, abban Isten marad, ő pedig Istenben; és mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. Jézus ezt mondta: "Aki bűntelen közületek, az vessen rá először követ." (Jn 8,7)

Amikor gyermekeim első, botladozó lépéseiket tették, gyakran meginogtak és elestek. Nem róttam meg őket ezért, hanem felsegítettem, és megdicsértem őket.
Amikor embertársaimat látom elesni az alkohol, a drog vagy más testet-lelket megrontó dolog miatt, mégis az elítélő szavak jönnek elő bennem. Lehet, hogy valóban elrontották életüket, szétszakadt kapcsolatuk családjukkal, barátaikkal, sőt még Istennel is. Isten mégis arra szólít fel, hogy ne kárhoztassam, hanem segítsem, és a tőle kapott szeretettel szeressem őket. Hirdethetem nekik a jó hírt, hogy van kiút a bűn markából.
Mivel természetemnél fogva bátortalan és visszahúzódó vagyok, tudom, hogy ez saját erőmből nem megy. De hiszem, hogy Isten megadja a szükséges bölcsességet és erőt a lehetetlennek tűnő dolgok cselekvésére is. Magam is megbotlottam a hívő élet útján, de Isten felhasznált másokat, akik szeretettel felsegítettek. Miért tennék én ettől kevesebbet?

Imádság: g: Köszönjük, mennyei Atyánk, hogy megbocsátasz, és újra helyünkre állítasz, ha elesünk. Erősíts meg minket, hogy bocsánatodat és szeretetedet közvetítsük mások felé. Ámen.

A kezeimet Isten mások felemelésére használhatja.
Jane E.Maxwell (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ALKOHOL- ÉS A KÁBÍTÓSZERFÜGGŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek