2004. július 18. vasárnap
Zsid 11,8-12.

Hit által engedelmeskedett Ábrahám, amikor elhívatott, hogy induljon el arra a helyre, amelyet örökségül fog kapni. És elindult, nem tudva, hova megy. Hit által költözött át az ígéret földjére, mint idegenbe, és sátrakban lakott Izsákkal és Jákóbbal, ugyanannak az ígéretnek az örököseivel. Mert várta azt a várost, amelynek szilárd alapja van, amelynek tervezője és alkotója az Isten. Hit által kapott erőt arra is, hogy Sárával nemzetséget alapítson, noha már idős volt, minthogy hűnek tartotta azt, aki az ígéretet tette. Ezért attól az egytől, méghozzá egy szinte már elhalttól származtak olyan sokan, mint az ég csillagai és mint a tenger partján a föveny, amely megszámlálhatatlan. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez! (Ef 2,8)

Amikor az Ószövetség Mózesről, Ábrahámról és Jákóbról szóló történeteit olvasom, gyakran eltűnődöm, Isten hogyan tudta őket használni és szeretni, amikor olyan szörnyű dolgokat követtek el, mint csalás és gyilkosság. Amikor életemre tekintek, rájövök, hogy bukásaim ellenére Isten engem is használ.
A Zsidókhoz írt levél segít megoldani a rejtélyt. Isten nem jó vagy rossz cselekedeteik alapján választotta ezeket az embereket, hanem hitük alapján. Isten használta őket, és ők számunkra példaértékűek. Bűneik ellenére hittek Isten erejében és ígéreteiben. Hitük volt az, ami számított.
Így van ez velünk is. Nem az alapján használ Isten bennünket, hogy mit tettünk és mit nem. Ha hiszünk Istennek Jézus Krisztusban adott ígéreteiben, engedelmeskedni fogunk neki, és szeretjük őt, valamint felebarátainkat.

Imádság: g: Drága Istenünk, köszönjük az igazhitűségről szóló példázatokat, amelyeket a Bibliában olvashatunk. Mutasd meg, hogyan élhetjük meg hitünket ígéreteidben. Ámen.

Isten nem azért használ bennünket, mert tökéletesek vagyunk, hanem azért, mert hiszünk Krisztusban.
Paul C. Burke (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK NAGYOBB HITÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek