2004. július 21. szerda
Róm 13,11-14.

De mindezt valóban tegyétek is, mert tudjátok az időt, hogy itt van már az óra, amikor fel kell ébrednetek az álomból. Hiszen most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk: az éjszaka múlik, a nappal pedig már egészen közel van. Tegyük le tehát a sötétség cselekedeteit, és öltsük fel a világosság fegyvereit. Mint nappal illik, tisztességben járjunk: nem dorbézolásban és részegeskedésben, nem szeretkezésben és kicsapongásban, nem viszálykodásban és irigységben, hanem öltsétek magatokra az Úr Jézus Krisztust; a testet pedig ne úgy gondozzátok, hogy bűnös kívánságok ébredjenek benne. Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt... (Fil 2,5-7)

Régen olvastam Pálnak a római keresztyénekhez intézett szavait: "Öltsétek magatokra az Úr Jézus Krisztust!" Sokat törtem a fejem azon, hogy mit is jelentett mindez a rómaiaknak, és mit jelent számomra és mindazoknak, akik ma szeretnék hűségesen megélni keresztyénségüket. Hogyan is öltözhetjük fel a Krisztust? Gyülekezetben nőttem fel, ahol megkereszteltek, és hitre jutottam. Ahogy a hitben egyre érettebbé váltam, úgy egyre mélyebben és odaadóbban próbáltam meg Krisztust követni. De különösebben soha nem éreztem, hogy "felöltöztem" Krisztust.
Némelyek egészen drámai módon élik át a megtérést, de az én esetemben ez sokkal inkább egy naponkénti odaszánást jelent, amely által engedem, hogy Isten kegyelme munkálkodjon bennem és általam. Jézus Krisztus személyében Isten maga jött le közénk, hogy közöttünk éljen és szolgáljon nekünk. Krisztus hajlandó volt hasonlóvá válni hozzánk, és ezzel lehetővé tette, hogy mi is hasonlók lehessünk őhozzá. Akár egy pillanat alatt, vagy egy teljes emberöltő során következik ez be, Isten kegyelme erőt ad ahhoz, hogy Krisztust felöltözhessük.

Imádság: g: Szerető Istenünk, add, hogy erőddel és a tőled tanult teljes odaszánással életünk minden napján Krisztust kövessük. Ámen.

Akkor felelünk Isten hívó szavára, ha odaszánjuk magunkat Krisztusnak.
Jeff Johnston (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN ÉRTIK A SZENTÍRÁST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek