2004. július 22. csütörtök
Mt 17,14-20.

Amikor a sokasághoz értek, odament Jézushoz egy ember, térdre borult előtte, és ezt mondta: "Uram, könyörülj a fiamon, mert holdkóros, és nagyon szenved, mert gyakran esik a tűzbe, gyakran a vízbe is. Elhoztam őt tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani." Jézus erre így válaszolt: "Ó, hitetlen és elfajult nemzedék, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt ide!" Ekkor Jézus rákiáltott, és kiment abból az ördög, a gyermek pedig meggyógyult még abban az órában. Akkor a tanítványok külön odamentek Jézushoz, és megkérdezték: "Mi miért nem tudtuk kiűzni?" Ő így válaszolt: "Kishitűségetek miatt. Bizony mondom néktek: ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! - odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen. Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: menj innen oda! - odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen. (Mt 17,20)

Pár órányira lakunk keletre a kanadai Sziklás-hegység legmagasabb csúcsától, a hófödte Robson hegycsúcstól. Felhőtlen időben tisztán kivehető az előttünk tornyosuló hegy, amit lehetetlenség lenne elmozdítani a helyéről.
Időnként a Robson-hegyhez hasonlóan a problémáink is nagynak és mozdíthatatlannak tűnnek. A Bibliában volt egy ember, akinek a fia nagyon beteg lett. Kétségbeesésében a tanítványokhoz fordult, de ők nem tudták meggyógyítani. Az elkeseredett apa segítségért könyörögve letérdelt Jézus előtt. Ő így válaszolt neki: "Minden lehetséges annak, aki hisz!" (Mk 9,23) Az ember aztán hitért esedezett, és Jézus meggyógyította a fiát.
A történet arról beszél, hogy a problémáink helyett emeljük tekintetünket Jézusra, aki segítségünkre siet. A mustármag példázata azt üzeni, hogy a gyönge hit is képes gigantikus dolgokat véghezvinni, mert Istennel kapcsol össze bennünket, akinek a hatalma mindenki számára elérhető. Nem kell egyedül szembenézni a problémákkal. Krisztus csak egy imányira van tőlünk.

Imádság: g: Köszönjük, Úr Jézus, hogy segítségünkre sietsz, amikor problémák tornyosulnak fölénk. Emlékeztess minket, hogy soha sem kell egyedül szembenéznünk a nehézségekkel. Ámen.

A kis hitnek is óriási ereje van, mert Istennel kapcsol össze.
Harold Gniewotta (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉPPEN FEL AKARJÁK ADNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek