2004. július 24. szombat
2Kor 1,3-7.

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is. Keresztelő János így válaszolt nekik: "Akinek két ruhája van, adjon annak, akinek nincs, és akinek van ennivalója, hasonlóan cselekedjék." (Lk 3,11)

Már évek óta hűséges előfizetője vagyok a Csendes Perceknek. Esténként olvasom, és nagyon sok áldást és vigasztalást nyerek általa életem nehéz időszakaiban. Mikor egy újabb kiadás jelenik meg, mindig gondosan elhelyezem a kiolvasott példányt egy fiókban. Az idők folyamán a fiók teljesen megtelt.
Az orvosi váróteremben észrevettem, hogy az emberek milyen aggodalmas arccal várakoznak, hallottam lehangoló beszélgetéseiket. Gondolkodtam, hogyan tudnék nekik segíteni, és akkor eszembe jutottak a fiók mélyén lapuló régi füzetek. Attól a naptól kezdve minden példányt "újrahasznosítok": ott hagyom őket valamilyen nyilvános helyen, hogy mások is megtapasztalhassák és átéljék Krisztus gyógyító erejét és vigasztalását az életükben.
Isten igéjét azért kaptuk, hogy megosszuk másokkal, különösen azokkal, akiknek vigasztalásra van szükségük. Amikor befejezzük ezt a Csendes Percek füzetet, gondoljunk az "újrahasznosítására". Helyezzük el ott, ahol a rászorulók hozzáférhetnek. Így megoszthatjuk velük is azt az örömöt, hogy Isten valóban cselekszik az emberek életében.

Imádság: g: Mennyei Atyánk, kérünk, vigasztalj meg minket a szükség idején. Segíts felismerni minden lehetőséget, melyben megoszthatjuk szeretetedet másokkal. Ámen.

Amit Istenről tudunk, azt osszuk meg másokkal.
A. Brooks Drake (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁKKAL KÜSZKÖDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek