2004. július 26. hétfő
Jn 2,1-11.

A harmadik napon menyegző volt a galileai Kánában. Ott volt Jézus anyja. Meghívták Jézust és tanítványait is a menyegzőre. Amikor elfogyott a bor, Jézus anyja így szólt hozzá: "Nincs boruk." Mire Jézus azt mondta: "Vajon énrám tartozik ez, vagy terád, asszony? Nem jött még el az én órám." Anyja így szólt a szolgákhoz: "Bármit mond nektek, tegyétek meg." Volt ott hat kőveder a zsidók tisztálkodási rendje szerint, amelyekbe egyenként két vagy három métréta fért. Jézus így szólt hozzájuk: "Töltsétek meg a vedreket vízzel." És megtöltötték színültig. Aztán így szólt hozzájuk: "Most merítsetek, és vigyetek a násznagynak." Ők vittek. Amikor a násznagy megízlelte a vizet, amely borrá lett, mivel nem tudta, honnan van, csak a szolgák tudták, akik a vizet merítették, odahívta a vőlegényt, és így szólt hozzá: "Minden ember a jó bort adja fel először, és amikor megittasodtak, akkor a silányabbat: te pedig ekkorra tartogattad a jó bort." Ezt tette Jézus első jelként a galileai Kánában, így jelentette ki dicsőségét, és tanítványai hittek benne. Minden ember a jó bort adja fel először, és amikor megittasodtak, akkor a silányabbat: te pedig ekkorra tartogattad a jó bort. (Jn 2,10)

Jézus első csodatétele a kánai esküvőn történt. A bor elfogyott, mielőtt véget ért volna az ünnepség. Édesanyja kérésére Jézus megmentette a helyzetet: hat vödör vizet még az előzőnél is finomabb borrá változtatott. Ezáltal elérte, hogy nem kellett félbeszakítani az ünneplést.
Mostanában jutott eszembe ez a történet, amikor egy ismerős fiatalemberrel beszélgettem. Problémákkal küszködött, és hogy elviselhetőbbé tegye helyzetét, kábítószerekhez és az alkoholhoz fordult. Elmondtam neki, Isten hogyan tette jobbá az életemet. Amikor felajánlottam neki, hogy imádkozom vele, visszautasított. Ez a fiatalember azt hitte, a lehető legjobb és legteljesebb életet éli. Azt mondta, hogy még vár, és talán egyszer keresztyén lesz, ha megöregszik.
Azt kérdezem: "Miért e várakozás?" Jézus nem vetett véget az ünneplésnek Kánában, hanem még jobbá tette. Isten nekünk olyan életet kínál, ami sokkal-sokkal teljesebb, mint amilyen beteljesedést a drogok, az alkohol, vagy bármi más nyújthat a világon. Istennel életünk csakis jobb lehet, mint amilyenné azt magunk tehetjük.

Imádság: g: Úr Jézus Krisztus, köszönjük, hogy te vezetsz el bennünket az élet teljességéhez. Ámen.

Isten nem akadályozza, hanem jobbá teszi az életünket.
Mike Switzer (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÁBÍTÓSZER- ÉS AZ ALKOHOLFÜGGŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek