2004. június 9. szerda
Hós 6,1-3.

Jöjjetek, térjünk meg az ÚRhoz, mert ő megsebez, de meg is gyógyít, megver, de be is kötöz bennünket. Két nap múltán életre kelt, harmadnapra föltámaszt bennünket, és élünk majd előtte. Ismerjük hát meg, törekedjünk megismerni az URat! Eljövetele biztos, mint a hajnalhasadás, eljön hozzánk, mint az őszi eső, mint a tavaszi eső, mely megáztatja a földet. Ismerjük hát meg, törekedjünk megismerni az Urat! Eljövetele biztos, mint a hajnalhasadás, eljön hozzánk, mint az őszi eső, mint a tavaszi eső, mely megáztatja a földet. (Hós 6,3)

Aszályos időket éltünk. Napok, hetek, hónapok teltek el, egyetlen csepp eső nélkül. A földek napégette, száraz pusztákká váltak. Az állatok legyengültek. Lelkünk is egyre csak sorvadozott, ahogy nőtt aggodalmunk a termény veszélyeztetettsége miatt. Tudtuk, hogy el kell jönnie az esőnek; mindig meg szokott érkezni. Na de mikor?
Egy tikkasztó júliusi délutánon felhők kezdtek gyülekezni, és hamarosan esni kezdett. Hüvelykujjnyi esőcseppek csapódtak a talajra és tették puhává a cserepes földet. Édesapám lerántotta poros csizmáját és táncolni kezdett az úton. Én is csatlakoztam hozzá. Az eső, ha későn is, újra életre keltette a növényeket, állatokat és a lelkünket is.
Izrael népe is jól ismerte a szárazságot. De szenvedtek a lelki szomjúságtól is. Hóseás Isten hűsítő vizét ajánlotta nekik: "Keressétek az Urat, és akkor megismeritek Isten valóságos, frissítő jelenlétét." Levetették saruikat és táncoltak az esőben, mert közelebb akartak jutni az Úrhoz. Szívünk szomjúságában csak Isten jelenléte ad enyhülést.

Imádság: : Istenünk, szívünkből szomjazunk utánad. Benned találunk örömöt, vigaszt és igazi felüdülést. Ámen.

Csak Isten tudja lelki szomjunkat oltani.
Gregg Madsen (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A GAZDÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek