2004. június 15. kedd
2Kor 9,6-15.

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja "igazságotok gyümölcsét." Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk. Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. És ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért! Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre. (2Kor 9,11)

Bibliaolvasás közben az adakozás három fajtáját fedeztem fel. Az első: adakozás a szükségben lévőknek. Ilyenkor azokon segítünk, akiknek fájdalmaik vannak, olyan rászorulók ők, akik ott vannak körülöttünk, csak észre kell vennünk őket. Ha kenyeret adsz az éhezőnek, és jól tartod a nyomorultat, akkor fölragyog a sötétben világosságod. (Ézs 58,10)
Az adakozás másik fajtája: a "cselekvő" adakozás. Ez lehet akár egy templom építése, vagy rendszeres anyagi támogatása azoknak, akik valamilyen speciális szolgálatot végeznek (pl. misszionáriusok, vagy bibliafordítók), hogy az evangélium eljuthasson mindenkihez. (2Kor 9,6-15)
A harmadik típus: a "magvető" adakozás, amellyel egy bizonyos eredményt szeretnénk elérni. Jézus arra tanít bennünket, hogy amikor valamit elengednünk Istenért, akkor Isten is megajándékoz. (Lk 6,38) A magvetés később aratást hoz, ahogy egy kitartóan veteményező életmód egy élethosszig tartó folyamatos aratáshoz vezet.
Pál azt mondja, hogy Isten magot ad a magvetőnek. (2Kor 9,10) Minden, amit az Úr ránk bízott, felhasználható arra, hogy az ő szavát hintsük a világban.

Imádság: : Drága Urunk, taníts bennünket az adakozás örömére, hogy egy örömteli életet arassunk le. Ámen.

Isten azért ad nekünk, hogy legyen mit adnunk másoknak.
Shaban Bin Robert (Nairobi, Kenya)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEGLÁTHASSUK A KÖRÜLÖTTÜNK ÉLŐK SZÜKSÉGEIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek