2004. június 16. szerda
Zsid 12,1-12

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek. Mert a bűn ellen való harcban még nem álltatok ellen egészen a vérig, és elfeledkeztetek a bátorításról, amely nektek mint fiaknak szól: "Fiam, ne vesd meg az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha megfedd téged, mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad." Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. Hát milyen fiú az, akit nem fenyít az apja? Ha pedig fenyítés nélkül maradtok, amelyben mindenki részesül, fattyak vagytok, nem pedig fiak. Azután: testi apáink fenyítettek minket, és tiszteletben tartottuk őket, nem kell-e sokkal inkább engedelmeskednünk a lelkek Atyjának, hogy éljünk? Mert ők rövid ideig, a saját elgondolásuk szerint fenyítettek, ő pedig javunkra teszi ezt, hogy szentségében részesüljünk. Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa. Ezért tehát a lankadt kezeket és a megroskadt térdeket erősítsétek meg. Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. (Zsid 12,1)

Csodálom a gyomnövények szívósságát. A gaz mindenütt kinő. Még forgalmas autópálya szélén is előfordulnak, ahol helyenként növekedésükkel a betont is feltörik.
Ha levágjuk vagy kihúzzuk őket, a gyomnövények gyakran akkor is újra nőnek. Túlélik a hihetetlen időjárási körülményeket is. Sokszor ellenállnak a létüket fenyegető rovarkártevőknek és vegyszereknek. Úgy tűnik, nincs a gyomnövénynél nagyobb ellenállóképességgel rendelkező élőlény.
Néha azt kívánom, bárcsak hitéletem ilyen szívós lenne. Le tudom küzdeni a hitemet fenyegető akadályokat? Vajon növekszem-e a nehéz körülmények között is? Figyelmen kívül tudom-e hagyni az akadályozó tényezőket, amikor Isten akaratát kívánom megvalósítani életemben? Képes vagyok ellenállni a kísértéseknek?
Isten igéje választ ad. A lelki kitartás a Jézus Krisztusnak való odaszánásomból fakad, amikor erőmet és törekvésemet Isten akaratának rendelem alá. Ebben a kapcsolatban hitem élő marad, győzedelmeskedhetek és növekedhetek.

Imádság: : Drága Urunk, áldj meg minket a lelki növekedésünkben. Segíts, hogy bátran betölthessük akaratodat az életünkben. Ámen.

Lelki növekedésünk során hitünk virágzik, és gyümölcsöt terem.
Martha N. Wolowicz (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK GYÜMÖLCSÖZŐ HITÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek