2004. június 23. szerda
5Móz 15,7-11.

Ha valaki elszegényedik testvéreid közül valamelyik lakóhelyeden, abban az országban, amelyet Istened, az ÚR ad neked, ne légy kemény szívű és szűkmarkú szegény testvéreddel szemben, hanem légy hozzá bőkezű, és adj neki szívesen kölcsönt, amennyire szüksége van, amiben szükséget szenved. Vigyázz, ne támadjon szívedben ilyen alávaló gondolat: közeledik a hetedik esztendő, az adósságelengedés éve. Ne nézd rossz szemmel szegény testvéredet, mert ha nem adsz neki, az ÚRhoz kiált miattad, és vétek fog terhelni téged. Adj neki szívesen, és ne essék rosszul az, hogy adsz, mert éppen azért fogja megáldani Istened, az ÚR minden munkádat és minden szerzeményedet. Mert a szegény nem fogy el a földről, azért parancsolom neked, hogy légy bőkezű az országodban levő nyomorult és szegény testvéredhez. Mert a szegény nem fogy el a földről, azért parancsolom neked, hogy légy bőkezű az országodban levő nyomorult és szegény testvéredhez. (5Móz 15,11)

Napközben mindig ott áll a férfi a forgalmas utcasarkon. Mellette ákom-bákom írással olvasható: "Munkanélküli. Hajléktalan. Kérem, segítsen!"
A legtöbben, akik elhaladnak mellette, elfordítják a fejüket, és ügyet sem vetnek könyörgésére. Néhányan azt mondják: "Lusta, hogy dolgozzon. Nyilván a pénzt, amit kap, rögtön elkölti a legközelebbi kocsmában." A feleségem azon kevesek közé tartozik, akik pénzt adnak neki. Nem ítéli el. A koldulás a munkakerülésnek nem a legkönnyebb módja. Itt áll hőségben, fagyban, esőben, semmi nem óvja meg az időjárás viszontagságaitól. Megalázó, mert többen tesznek rá elutasító megjegyzést, nevetnek rajta, ahelyett, hogy segítenének.
A Biblia azt mondja, a szegények mindig velünk lesznek. Napjainkban, a történelem egyik leggazdagabb időszakában is, még mindig milliók fekszenek le minden nap éhesen. Ha ítélkezés és elutasítás nélkül adunk nekik valamit, Isten munkálkodik rajtunk keresztül.

Imádság: : Ó, Istenünk, nyisd meg szívünket mások szükségei iránt. Nyisd meg kezünket, hogy szabadon adjunk, és enyhítsük mások szenvedését. Ámen.

A szegények lehetőséget adnak arra, hogy szeretetben adjunk, ahogy Isten ad nekünk.
Raymond Bottom (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖZÖTTÜNK ÉLŐ SZEGÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek