2004. június 28. hétfő
Mt 6,5-8.

Jézus mondja: "Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked." "Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle." Mielőtt kiáltanak, én már válaszolok, még beszélnek, én már meghallgatom. (Ézs 65,24)

Két hónappal azután, hogy férjem meghalt, elgondolkodtam magamban, milyen csodálatosan készítette el Isten az utat számunkra. Körülvett bennünket a gyülekezet szeretetével, amelynek gondoskodása nagylelkű, őszinte és gyakorlatias volt. Még mielőtt a szükség nyilvánvaló lett volna, különleges párnát és felszerelést ajánlottak az otthoni ápoláshoz. Könnyen emészthető levesek, pudingok kerültek a hűtőnkbe. Soha nem maradtunk virág nélkül. Bármikor szükségünk volt rá, a gyülekezeti barátaink mindig szeretettel öleltek át minket.
Két évvel azelőtt, hogy kiderült, a férjem rákos és nem lehet műteni, jó barátok költöztek az utcánkba. Hat hónappal a halála előtt egy újabb házaspár költözött közvetlenül a velünk szemben lévő házba. S ha bármikor segítségre volt szükségünk késő éjjel vagy korán reggel, a barátaink közel voltak.
Rájöttünk, hogy Isten sokkal nagyobb mértékben gondoskodott rólunk, mint ahogy mi azt el tudtuk volna képzelni. Sokszor eszembe jut Ézsaiás könyvének verse: "Mielőtt kiáltanak, én már válaszolok, még beszélnek, én már meghallgatom."

Imádság: : Köszönjük, szerető Istenünk, hogy elkészíted előttünk az utat. Köszönjük a hűséges barátokat, akik mellettünk állnak a szükség idején. Ámen.

Hogyan segít Isten másokon keresztül?
Elvie Klein (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek