2004. június 30. szerda
Jn 15,1-5.

Jézus szavai: "Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel. (Kol 3,2)

Leginkább egy barátomnak köszönhetem, hogy jó kertész lett belőlem, akinek díjnyertes paradicsomait az egész környék irigykedve szemlélte. Egy nap Jerry megmutatta a paradicsompalánta vastag indáit. Az inda minden elágazásánál keskeny levelek bújtak ki. Jerry minden ilyen kis hajtást letépett.
"Ezek vadhajtások", magyarázta. "Egészségesnek tűnnek, de elveszik a napfényt és a tápanyagot a terméstől. A vadhajtások visszafogják a palánta fejlődését. Időben távolítsd el őket, hogy a táplálék elérje a paradicsomokat."
Úgy éreztem, kicsit hasonló az én életem is. Szép lassan felfedeztem, milyen sok vonzó, látszólag jó dolog emészti fel energiámat és időmet, amíg kimerülök, és képtelen leszek gyümölcsöt hozni az Úr számára. Imádkoztam, hogy felismerjem életemben a "vadhajtásokat", és el tudjam őket távolítani a gyümölcstermés érdekében Isten akarata szerint.

Imádság: : Ó, Urunk, mutasd meg azokat a dolgokat, amelyek megakadályozzák bennünk a lelki növekedést és a gyümölcstermést. Ámen.

Sokszor a jó dolgok tartanak vissza bennünket a legjobbtól.
Barbara Hawley (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZEKÉRT

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek