2004. május 2. vasárnap
Gal 3,23-29.

Mielőtt pedig eljött a hit, a törvény őrzött bennünket, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig. Tehát a törvény nevelőnk volt Krisztusig, hogy hit által igazuljunk meg. De miután eljött a hit, többé nem vagyunk a nevelőnek alávetve. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. (Gal 3,28)

Van a seregben egy barátom, aki néhány évet európai szolgálatban töltött. Berlinben, az amerikai katonai zenekarban mint klarinétos kapott beosztást. Tőle hallottam, hogy egy alkalommal olyan fesztiválon vettek részt, ahová több országból érkeztek zenekarok, és a műsorba egy közös fellépést is beiktattak. A zenészek között igencsak akadozott a kapcsolat, mivel nem beszélték egymás nyelvét. De amikor a közös műsorra került sor, a nyelvi akadály egyszeriben eltűnt, és a produkció remekül sikerült. Nem számított, ki milyen nyelven beszél, mivel a zene nyelvét valamennyien jól ismerték.
Pontosan ez a helyzet a keresztyének esetében is. Nincs különös jelentősége a nyelvnek, a kulturális különbségnek, bőrszínnek, nemzetiségnek vagy a nemeknek, mivel mindannyian Isten gyermekei vagyunk, vagyis Krisztusban testvérek. Valamennyien egy nagy családhoz tartozunk, akiket Isten egyformán szeret, elfogad és bűnbocsánatban részesít. Talán nem értjük egymás szavát, de a szívünkben ugyanaz a dallam muzsikál.

Imádság: : Istenünk, segíts elfogadni különbözőségeinket, és úgy szeretni egymást, ahogy te szeretsz minket. Ámen.

Isten mindannyiunk szívébe a szeretet dallamát véste.
Jacob C. Schneider (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEMZETKÖZI BÉKESZERVEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek