2004. május 5. szerda
Róm 10,8-15.

Hanem mit mond? "Közel van hozzád az ige, a te szádban és a te szívedben", mégpedig a hit igéje, amelyet mi hirdetünk. Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk. Az Írás is így szól: "Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg." Nincs különbség zsidó és görög között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindenkihez, aki segítségül hívja; amint meg van írva: "Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akit nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Így van megírva: "Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!" De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akit nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? (Róm 10,14)

Amikor nehézséget kezdett jelenteni a mamának az apró betűs Biblia olvasása, akkor az Indiai Biblia Társaságtól rendeltem neki egy nagybetűs kiadást. A küldemény egy gyermekbibliával egybecsomagolva érkezett. Megörültem neki, mert arra gondoltam, jó lesz ajándéknak a gyermekeimnek. De csalódnom kellett, mert beletekintve láttam, hogy azon a helyi nyelven íródott, amit az én gyerekeim nem ismertek. Töprengtem, mit tegyek, majd eszembe jutott, hogy odaadom egy ismerős gyerekének, aki el tudja olvasni.
Aznap este észrevettem, hogy a szolgálónőnk kislánya elkezdte olvasni az asztalon heverő Bibliát. Figyeltem, milyen izgatottan nézegeti a színes képeket és történeteket. A sugárzó kis arcot látva, azonnal tudtam, hogy ez a Biblia éppen egy neki való ajándék. Szégyenkezve döbbentem rá, hogy én pont arról a gyermekről feledkeztem meg, aki nap mint nap itt van a házunkban.
Megértettem, hogy Isten igéjét ott kell továbbadnunk, ahol éppen vagyunk.

Imádság: : Istenünk, köszönjük a Biblia csodálatos ajándékát. Könyörgünk, hogy minden ember hozzájuthasson a te üzenetedhez. Ámen.

Isten igéje a legcsodálatosabb ajándék.
Leena Vijaykumar (Bangalore, India)

IMÁDKOZZUNK A VILÁG BIBLIATÁRSULATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek