2004. május 6. csütörtök
1Thessz 5,12-18.

Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket, és munkájukért nagyon becsüljétek őket. Éljetek egymással békességben. Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt. Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez. (Ef 2,8)

A feleségemmel ültettünk egy klematisz ágat, ami azután több mint egy évig nem virágzott. Még csak levelek sem nőttek rajta. Látszatra nem volt más, mint egy száraz inda. Mi azért tovább öntöztük, és tápanyaggal láttuk el. Aztán egy nap a két méter magas vessző legtetején levélkék bomlottak ki, és megjelentek az első fehér bimbók.
Néha az imádságainkkal hasonló tapasztalatunk lehet, mint a növényünkkel. Hűségesen ápoljuk a kapcsolatot, de semmi sem változik. Egyszer folyamatosan imádkoztunk valakinek a megtéréséért, de földi szemünk semmi változást nem látott. Majd egy hosszú, száraz időszak után az a személy, akiért imádkoztunk, elfogadta Jézus Krisztust Megváltójának és Urának. Imáink meghallgatását kértük, és barátunk keresztyén tanúságtevővé vált. Újra rá kellett jönnünk, hogy nem mi vagyunk felelősek az eredményért, a mi dolgunk hűségesen kitartani az imádságban.

Imádság: : Urunk, erősítsd meg hitünket, hogy mindennap észrevegyük a Szentlélek gyümölcseit életünk különféle területein. Ámen.

Soha ne mondjunk le senkiről! Imádkozzunk tovább!
Llew Fischer (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT ISTEN A SZÍVÜNKRE HELYEZETT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek