2004. május 8. szombat
Lk 8,4-8.

Amikor nagy sokaság gyűlt össze azok közül is, akik városról városra csatlakoztak Jézushoz, ezt mondta nekik példázatban:
"Kiment a magvető vetni. Vetés közben némelyik mag az útfélre esett, és eltaposták, vagy megették az égi madarak. Némelyik a sziklás földre esett, és amikor kihajtott, elszáradt, mert nem kapott nedvességet. Némelyik a tövisek közé esett, és amikor vele együtt felnőttek a tövisek is, megfojtották. Némelyik pedig a jó földbe esett, és amikor felnövekedett, százszoros termést hozott." Majd emelt hangon hozzátette: "Akinek van füle a hallásra, hallja!" Vessetek magatoknak igazságot, akkor hűséget arathattok! Szántsatok föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az Urat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét. (Hós 10,12)

A földművelők jól tudják, mekkora jelentősége van a talaj előkészítésének. Bármit veteményeznek, jól elő kell készíteni a talajt ahhoz, hogy az elvetett mag kikeljen és felnövekedjen. Ahogyan a földművesek előkészítik a talajt és vigyáznak a növényre, úgy kell nekünk is előkészítenünk magunkat az Isten igéjének befogadására, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amelyben felnőhetnek a magok. Feltörhetjük a bennünk lévő ugart, és kereshetjük Istent imádságban, elmélkedésben, bibliatanulmányozásban. Mi is elősegíthetjük növekedésünket, ha más hívőkkel együtt részt veszünk az istentiszteleten, elfogadjuk szolgálataikat, és készek vagyunk másokkal együtt szolgálni.
Isten szeret bennünket, s folyamatosan szórja magvait a világban. Ha megnyitjuk magunkat a Szentlélek előtt, meghallhatjuk és megérthetjük Isten üzenetét, amely az istentiszteleten, bibliaolvasás és éneklés közben, mások szeretetén, imádságán keresztül érkezik el hozzánk. Isten kegyelméből az ő igéje szívünkben van, a Szentlélek ereje által pedig felnövekszik, és gyümölcsöt hoz bennünk.

Imádság: : Teremtő Istenünk, köszönjük mindazokat, akik szolgálnak nekünk. Segíts előkészíteni szívünket és elménket, hogy igéd jó földbe hulljon. Ámen.

Mit teszek azért, hogy jó talaj legyek Isten számára?
Charles Holm (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK A FÖLDMŰVELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek