2004. május 9. vasárnap
Jak 4,5-10.

Vagy azt gondoljátok, hogy az Írás ok nélkül mondja: "Irigységre kívánkozik a lélek, amely bennünk lakozik?" De még nagyobb kegyelmet is ad, ezért mondja: "Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmét adja". Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek. Gyötrődjetek, gyászoljatok és sírjatok, nevetésetek forduljon gyászra, örömötök szomorúságra. Alázzátok meg magatokat az Úr előtt, és ő felmagasztal titeket. Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. (Jak 4,8)

"Mama, eltörtem a kezem!" - kiáltott 14 éves fiam, ahogy bebotorkált az ajtón. Az ügyeleten tehetetlenül álltam mellette a fájdalmas vizsgálat alatt. Ijedt szemével biztonságot keresve nézett rám. Ahogy az orvos helyre tette és begipszelte a törött kart, egyfolytában a gyermekemet néztem. Pici kora óta nem láttam ilyen szenvedőnek, s fájt a szívem érte.
Az elmúlt hónapokban elkezdődtek serdülőkori harcai. A férjemmel gyakran elkeseredtünk, amikor függetlenségi vágya összeütközésbe került az iránta érzett felelősségünkkel. Régóta nem fordult hozzám megnyugtatásért és útmutatásért.
Elhomályosult a szemem, ahogy Istenhez való kapcsolatomra gondoltam. Hiányoztak azok a napok, amikor kisfiam kereste a társaságomat, hogy megossza velem legújabb felfedezéseit. Vajon Istennek is így hiányzik-e az a kapcsolat, ami hitünk első időszakában hozzá fűzött bennünket? Én is független akartam lenni, mint a fiam, s csak akkor fordultam Istenhez, ha szükségem volt rá.
Fiunk, ahogy nő, természetes, hogy egyre kevésbé hagyatkozik ránk. A lelki növekedés jele azonban az, hogy egyre jobban Istenre hagyatkozunk.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, hogy szoros kapcsolatra akarsz lépni velünk. Ámen.

Mikor fordultam utoljára Istenhez megnyugvásért és útmutatásért?
Janet Welch (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A SERDÜLŐK SZÜLEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek