2004. május 11. kedd
Mt 28,18-20.

Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." Ezt mondta az Úr Józsuénak: Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. (Józs 1,5)

Micsoda bátorítás lehetett Józsuénak Isten ígéretét hallani! Mózesen keresztül sokszor megtapasztalta már az Úr hatalmát és szabadítását. A fiatal Józsué látta, ahogyan a Vörös-tenger kettényílik az Egyiptomból menekülő zsidó rabszolgák előtt. Tanúja lehetett, hogyan győzik le Amálékot, amikor Mózes feltartotta Isten botját. Látta, amikor Mózes vizet fakasztott a sziklából. És most Isten azt mondja neki: "Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam."
Isten nekünk is ugyanezt ígéri, ha neki szolgálunk. Ez a csodálatos ígéret nem jelenti azt, hogy mindig minden simán fog menni. Mózesnek és Józsuénak is szembe kellett néznie nagy nehézségekkel, de Isten nem hagyta el őket, velük maradt a hányattatások és megpróbáltatások alatt is. Mi, Isten gyermekei bizakodhatunk, mert csodálatos Istenünk van, aki soha nem hagy el minket, ha az ő országának ügyét szolgáljuk. Ahogyan Mózessel és Józsuéval volt, úgy lesz velünk is. Bízhatunk ebben, mert ez mennyei ígéret.

Imádság: : Köszönjük, Szent Istenünk, az ígéretet, hogy te mindig velünk leszel. Erősíts meg minket a szolgálatban, melyre elhívtál. Jézus nevében. Ámen.

Isten megígérte, hogy nem marad el tőlünk, és nem hagy el minket.
Sharon Keeling (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY BÍZNI TUDJUNK ISTEN ÍGÉRETEIBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek