2004. május 12. szerda
1Jn 3,1-3.

Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert nem ismerte meg őt. Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor ez nyilvánvalóvá lesz, hasonlóvá leszünk hozzá, és olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában. Ezért akiben megvan ez a reménység, megtisztítja magát, mint ahogyan ő is tiszta. Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert nem ismerte meg őt. (1Jn 3,1)

Három évvel ezelőtt megtértem. Sajnálom, hogy nem tudtam hamarabb megmutatni Kelli lányomnak Isten szeretetét. Mint katonai sorozó tiszt, nem tudok annyi időt tölteni a családommal, amennyit szeretnék, ezért igyekszem minden időt kihasználni. Reggelenként én viszem Kellit az iskolába. Elolvassuk a Csendes Percek napi imatémáját, és felváltva hangosan imába foglaljuk, ami a szívünkben van.
Az imádság fontosságára egy szokásos tevékenység is felhívta a figyelmemet. Minden hétfőn, iskola előtt, az üres üvegeket és konzervdobozokat a gyűjtőládába visszük. Igyekszünk ilyen módon is óvni a környezetet. Néha elgondolkodom, vajon hová kerülnek az üvegek és flakonok, de biztos vagyok abban, hogy ezeket újra fel tudják használni.
Amikor Kellivel imádkozunk, egy másfajta újrahasznosításban is részt veszünk: Isten szeretetét juttatjuk el másokhoz. Hívőkért és hitetlenekért mondott imáinkkal mások javát munkáljuk. Bár nem vagyunk rá méltók, Isten mégis nagy szeretetet tanúsít irántunk, és nekünk élnünk kell az ő szeretetével, és tovább kell azt adni másoknak.

Imádság: : Istenünk, taníts, hogy szeretetedből másoknak is adni tudjunk. Ámen.

Hogyan tudom Isten szeretetét továbbadni?
Douglas A. Jacobs (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖRNYEZETVÉDELMI DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek