2004. május 13. csütörtök
Jer 17,7-8.

De áldott az a férfi, aki az ÚRban bízik, akinek az ÚR a bizodalma. Mert olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyóig ereszti gyökereit, és nem fél, ha eljön a hőség, lombja üde zöld marad. Száraz esztendőben sincs gondja, szüntelenül termi gyümölcsét. Azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: lélek és élet. (Jn 6,63)

Krisztusban megtaláljuk az élet forrását. Mégis milyen sokszor más forrásból próbálunk vizet meríteni: emberek szeretetéből, munkánk elismeréséből, nagyobb tudásból, jobb anyagi helyzetből, ígéretesebb munkahelyi pozícióból. De életünket nem táplálhatjuk sokáig csak ilyen forrásokból.
Tavaly januárban nővérem korai halála rádöbbentett arra, mennyire törékeny az életünk és az elképzeléseink. Amikor a napi kijelölt igét olvastam, vigasztalást találtam fájdalmaim között. Felismertem, hogy minden nap időt szánhatok arra, hogy bátorítást és útmutatást nyerjek Isten élő igéjének forrásából. Amikor a Bibliát olvassuk, hogy Istennel találkozzunk, szavai olyanok lesznek, mint a felfrissülést adó forrásvíz. Mint hömpölygő folyó, mely új élet felé "sodor" minket. Mindig elámulunk azon, hogy Isten a Biblia mely részein keresztül visz az áldások forrásához, és adja meg az útmutatást, amire szükségünk van. Ha abból a kútból merítünk, ami nem szárad ki soha, Isten erőt ad, hogy elviseljük a nyomorúságokat, és bölcsességet ad, hogy örömteli és hűséges életet tudjunk élni.

Imádság: : Úr Jézus Krisztus, nálad van az élet beszéde. Segíts, hogy érezzük megváltó hatalmadat, amikor a bánat erőt vesz rajtunk, és add nekünk a te békességedet. Ámen.

A Biblia éltető forrás, mely nem apad ki soha.
Heidrun Oberndörffer (Tübingen, Németország)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK MEGHALT A TESTVÉRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek