2004. május 19. szerda
Jn 8,1-11.

Jézus pedig kiment az Olajfák hegyére. De korán reggel ismét megjelent a templomban, és az egész nép hozzásereglett; ő pedig leült, és tanította őket. Ekkor odavezettek az írástudók és a farizeusok egy asszonyt, akit házasságtörésen értek, középre állították, és így szóltak Jézushoz: "Mester, ezt az asszonyt házasságtörés közben tetten érték. Mózes azt parancsolta nekünk a törvényben, hogy kövezzük meg az ilyeneket. Hát te mit mondasz?" Ezt azért mondták, hogy próbára tegyék, és legyen mivel vádolniuk őt. Jézus pedig lehajolt, és ujjával írt a földre. Amikor továbbra is faggatták, felegyenesedett, és ezt mondta nekik: "Aki bűntelen közületek, az vessen rá először követ." És lehajolva tovább írt a földre. Azok pedig ezt hallva, egymás után kimentek, kezdve a véneken, és egyedül ő meg az asszony maradt ott a középen. Mikor pedig Jézus felegyenesedett, és senkit sem látott az asszonyon kívül, így szólt hozzá: "Hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged?" Ő így felelt: "Senki, Uram." Jézus pedig ezt mondta neki: "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!" Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást. (Kol 3,12-13)

A postára egy kétsávos, kanyargós, emelkedő úton jutok el. Nemrégiben, amikor a postára mentem, egy olyan autó mögé kerültem, ami balra akart kanyarodni. Amíg vártam, hogy lekanyarodjon, mögöttem egy autós dudálni kezdett. Belenéztem a visszapillantó tükörbe és láttam, hogy integet, kerüljem ki az autót, ami azt jelentette volna, hogy rá kell hajtanom az útpadkára.
Megvártam, amíg az előttem lévő autó lekanyarodott, majd folytattam az utat. A türelmetlen sofőr mögöttem nem látta a kanyarban dolgozó munkásokat. Még ha akartam volna sem tudtam volna kikerülni a kanyarodó autót.
A mögöttem lévő autósnak különbözött a látószöge az enyémtől. Gyakran szűklátókörűen ítélünk meg másokat. Elítélünk, kinevetünk, kritizálunk és vádolunk anélkül, hogy ismernénk a körülményeket. Tetteink később gyakran zavarba hoznak bennünket, amikor kiderülnek tévedéseink. Ez az eset arra emlékeztet, hogy Isten azt akarja, gyengéden bánjunk másokkal, mert a tudásunk csak részleges, és nem mindig úgy vannak a dolgok, ahogyan látszanak.

Imádság: : Segíts, Urunk, hogy szeretetet és megértést mutassunk mindenki iránt, akivel találkozunk, különösen azok felé, akiknek a cselekedetei zavarnak bennünket. Ámen.

Imádkozz, mielőtt cselekszel!
Clara Ruth Hayman (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ INGERÜLT AUTÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek