2004. május 23. vasárnap
2Kor 4,16-18.

Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt, ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról- napra (2Kor 4,16)

Vasárnap reggel szokásos istentiszteletünket tartottuk a gyülekezetben. A liturgia az alkalom csúcspontjára, az úrvacsorára készített elő. Az Írás Isten kegyelmét és szeretetét hirdette minden ember számára. A jelenlévők - főként idős testvérek - lágyan, dallamosan énekelték a dicséreteket. Halk, sokszor alig hallható hangon imákat rebegtek, mindegyik komoly és reményteljes volt.
Amikor elérkezett az úrvacsoravétel ideje, a gyülekezet felállt. Az emberek előrementek, az Úr dicsősége ragyogott arcukon. Néhányan bottal lépegettek, másokat fiatalabbak támogattak, többen nem is bírtak letérdelni.
Ahogyan a testvérek az asztalhoz közeledtek, láttam magam előtt a győzedelmes egyházat. Láttam a hitben, reményben eltöltött időket, és az Úrral megtett évek örömét. Életük bizonyságot tesz Isten hűségéről és szeretetéről, aki megőrizte őket, és aki ma is ígéri, hogy mindannyiunkat megtart.

Imádság: : Köszönjük, Urunk, győzedelmes egyházadat, amely élő bizonyság lehet szeretetedről és együttérzésedről. Ámen.

A közöttünk járó szentek Isten örökké való szeretetének és vezetésének élő bizonyítékai.
Nelida Estela Sabanes (Santa Fe, Argentína)

IMÁDKOZZUNK GYÜLEKEZETÜNK IDŐS TAGJAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek