2004. május 24. hétfő
Péld 3,1-6.

Fiam, ne felejtsd el tanításomat, és parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked! A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára! Így találsz kedvességre és jóindulatra Istennél és embereknél. Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! (Péld 3,5)

Észak felé tartottam az autópályán, amikor észrevettem, hogy nemsokára szétágazik az út. Jobbra kellett volna kisorolnom, de a vizes, csúszós útfelületen túl nagy sebességgel haladtam. Ahogy ráléptem a fékre, a kis teherautóm egyenesen a sávokat elválasztó bozótost célozta meg. Minél erősebben nyomtam a fékpedált, annál inkább a fák felé tartottam. Kétségbeesésemben levettem a lábam a fékpedálról. Legnagyobb meglepetésemre és megkönnyebbülésemre a kocsi megállt, anélkül, hogy nekiütköztem volna valaminek.
Az élet gyakran tartogat ehhez hasonló helyzeteket. Minél inkább saját erőmből akarok megoldani egy nehéz szituációt, és életemet az általam elképzelt irányba akarom erőltetni, annál bonyolultabbá válnak a dolgok. Ilyenkor olyan érzésem van, mintha az ütközést akarnám elkerülni.
Már majdnem a kétségbeesés kerülget, amikor átengedem a vezetést Istennek. Amint megtanulok bízni, Isten nyugalmat hoz életembe, elkerülöm a csattanást, és folytathatom az utam immár abba az irányba, amelyet Isten jelöl ki. Isten mindig gondot viselt rólam. El akarom ismerni ezt a gondviselést, és igyekszem bízni az Úrban teljes szívből minden időben.

Imádság: : Drága Urunk, tudjuk, hogy szeretsz, és gondot viselsz rólunk. Mindennel ellátsz, amire szükségünk van. Segíts, hogy mindig bízzunk benned. Ámen.

Bízz Istenben minden dolgodban!
Mark Karpinski (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AUTÓPÁLYÁN AUTÓZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek