2004. május 27. csütörtök
Mt 13,31-33.

Más példázatot is mondott nekik Jézus: "Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet fog az ember, és elvet a szántóföldjébe. Ez kisebb ugyan minden magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél, és fává lesz, úgyhogy eljönnek az égi madarak, és fészket raknak ágai között." Más példázatot is mondott nekik: "Hasonló a mennyek országa a kovászhoz, amelyet fog az asszony, belekever három mérce lisztbe, míg végül az egész megkel." Amikor látták, hogy milyen bátran beszél Péter és János, és felfogták, hogy ők írástudatlan és iskolázatlan emberek, elcsodálkoztak. Fel is ismerték őket, hogy Jézussal voltak. (ApCsel 4,13)

Egyik alkalommal kedvenc kávézómban tetten értem Istent munka közben. A nyüzsgő forgatag és a frissen őrölt kávé illata közepette megpillantottam egy asszonyt, aki a Bibliáját tanulmányozta. Egy másik asztalnál egy férfi próbált meg válaszolni egy fiatalember Krisztusról feltett érdeklődő kérdéseire, míg egy másik a barátját biztatta, hogy a nehéz időkben csakis Jézusnál találhat igazi békességet. Majd a zenegépből áradó keresztyén muzsikára lettem figyelmes. Mindez egy hétköznapon történt egy egyszerű kávézóban, ahol Isten láthatóan munkálkodott.
A világ üzenetei gyakran nagy hangerővel, szinte harsonával szólalnak meg. Ezzel ellentétben Isten nagyon gyakran a csendben mozdul, és teljesen egyszerű, hétköznapi eszközökkel hozza tudomásunkra országának kézzelfogható közelségét. Aznap reggel, miután elhagytam a kávézót, autórádióm továbbra is a gyűrűző erőszakról és önzésről tudósított. Én mégis megerősítést nyertem, hogy Isten továbbra is munkálkodik. Ebbe a munkába mi is bekapcsolódhatunk.

Imádság: : Istenünk, szeretetedet gyakran a leghétköznapibb módon hozod tudomásunkra. Szeretnénk ma is meghallani hangodat. Ámen.

Figyeld Isten tetteit a mindennapi eseményekben!
Jim Jannotti (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MÁSOKNAK SZOLGÁLNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek