2004. május 29. szombat
Róm 8,1-5.

Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak, mivel az élet Lelkének törvénye megszabadított téged Krisztus Jézusban a bűn és a halál törvényétől. Amire ugyanis képtelen volt a törvény, mert erőtlen volt a test miatt, azt tette meg Isten, amikor a bűn miatt tulajdon Fiát küldte el a bűnös testhez hasonló formában, és kárhozatra ítélte a bűnt a testben, hogy a törvény követelése teljesüljön bennünk, akik nem test szerint járunk, hanem Lélek szerint. Mert akik test szerint élnek, a test dolgaival törődnek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaival. Jézus mondja: "én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." (Jn 10,10)

Munkába menet olyan vidéken utazom keresztül, mely a következő mottóval hívja fel magára a figyelmet: "Douglas megye, ahol az élet minősége a legfontosabb!" Hazafelé viszont saját megyehatáromon a következő hirdetőtábla fogad: "Elbert megye, elkerített, kontrollált terület."
Ezek a táblák naponként emlékeztetnek arra a két végletre, amit keresztyén életem során eddig megtapasztaltam. Korábban úgy gondoltam, hogy a keresztyén élet nem más, mint előírások hosszú listájának megtartása, mint egy "elkerített, kontrollált terület." Minden egyes elkövetett hibám bűntudatot szült, és arra kellett gondolnom, vajon Isten szeret még egyáltalán? Az előírások és szabályok állandóan elítéltek és kudarcaimra emlékeztettek.
Amint érettebbé váltam a hitben, felfedeztem Jézus szavait: "én azért jöttem, hogy életünk legyen, sőt bőségben éljenek." Most már értem, hogy a Krisztuskövetés egy csodálatos minőségi életet jelenthet számomra, amelyet ajándékba kapok Istentől. Ma, ha rossz döntéseket hozok, vagy kudarcot vallok Isten előtt, bizonyosságom van arról, hogy ő így is szeret engem. Nagy öröm tudni azt, hogy Krisztusban "az élet minősége az első!"

Imádság: : Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy teljes és bővölködő élettel akarsz bennünket megajándékozni. Ámen.

Isten kegyelemmel válaszol kudarcaimra.
Steve Whicker (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ISTEN SZERETETÉBEN KÉTELKEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek